Annonce
Makeup & hudpleje

4 typiske skønhedsproblemer (og løsningen på dem!)

Driller huden, eller er håret uregerligt? Så skal du måske kigge på, om der er noget i enten din hverdag eller din hudplejerutine, du skal justere. Her får du 4 typiske skønhedsproblemer – og løsningen på dem.

De fleste af os drømmer om smuk hud med glød og en velplejet manke. Imidlertid er virkeligheden også for mange af os, at håret indimellem knækker eller huden rødmer og rynkerne ser lidt for voldsomme ud i spejlet om morgenen. Øv – men heldigvis kan du styrke hud og hår udefra såvel som indefra.

Her får du 4 typiske skønhedsproblemer – og hvad du kan stille op med dem:

1. Rød og blussende hud

Rød og blussende ansigtshud opstår typisk hos personer, der har tendens til sart og tør hud. Vind og vejr kan have en negativ effekt på hudens tilstand, det samme kan skrappe renseprodukter, eksfolieringer og cremer.
 
Prøv med:
 
Cremer og renseprodukter udviklet specifikt til sensitiv hud. Der findes mange produkter på markedet, der indeholder beroligende ingredienser, særligt velegnet til sensitiv hud.
 
Lunkent vand til ansigtsvasken. Varmt vand udtørrer huden, så lunkent vand er at foretrække, når den sarte ansigtshud skal renses.
 
B- og C-vitamin. B-vitamin bidrager til vedligeholdelsen af en normal hud. B-vitamin findes i stort set alle fødevarer som grøntsager, frugt, kød og fisk, og i høj grad i kornprodukter. C-vitamin bidrager til dannelsen af kollagen, der styrker hudens struktur og fugtbalance. C-vitamin beskytter desuden cellerne mod oxidativ stress.
 

Smuuk Skin HydroBalance tabletter indeholder Vitamin C og Vitamin E samt koncentreret kollagen og zink. HydroBalance Moisturizing Oil Complex indeholder plejende olier, der booster hudens fugtbalance og smidighed. Køb dem her

2. Grå og træt hud

Der kan være mange grunde til, at huden pludselig mister pusten og bliver træt og grå at se på. Faktorer som manglende søvn, stress og dehydrering kan alle være medvirkende til, at huden bliver trist at se på.
 
Prøv med:
 
Masser af vand. Vand stimulerer og fugter huden indefra.
 
Ansigtsolie og fugtighedscreme. En god ansigtsolie og fugtighedscreme på huden både morgen og aften sørger for, at huden ikke tørrer ud. Du kan også fjerne døde hudceller ved f.eks. at bruge en god peelingmaske, eller tørbørste huden for at stimulere blodcirkulationen. Du kan også købe en såkaldt jaderulle, der stimulerer mikrocirkulationen i ansigtet.
 
C-vitamin og zink. C-vitamin stimulerer kollagen-dannelsen i huden og beskytter hudens celledeling mod oxidative skader. Zink bidrager til at vedligeholde en normal hud.
 

SMUUK Skin er en serie af olier og tabletter, som indeholder vitaminer, mineraler og næringsstoffer – hver især udviklet til et særligt formål. Se alle produkterne nederst i artiklen eller på smuukskin.dk og køb dem her

3. Tør hud

Tør hud er et hyppigt problem i vinterhalvåret, hvor lave temperaturer og kold vind i kombination med et varmt indeklima virker udtørrende på huden. Derudover kan overdreven vask med vand og sæbe også spille en rolle for din huds sundhed.
 
Prøv med: 
 
De rigtige hudplejeprodukter. Vælg hudplejeprodukter målrettet tør hud. De er specielt udviklet til at nære, fugte og blødgøre huden. Undgå derimod produkter, der indeholder alkohol, da de udtørrer huden yderligere.
 
Lunkent vand i stedet for varmt vand. Varmt vand udtørrer huden, så drop de brandvarme bade og skru ned for temperaturen. Undgå at bruge for meget sæbe, eller vælg én mild variant beregnet til tør hud. Når du træder ud af badet, er det en god idé at duppe huden tør med håndklædet.
 
C- og E-vitamin samt kollagen og zink. C-vitamin bidrager til dannelsen af kollagen, der styrker hudens struktur og fugtbalance, mens E-vitamin bidrager til at beskytte huden mod oxidativ stress. De vigtigste kilder til E-vitamin er fedtstoffer, kornprodukter, æg, ost og mælk. Kollagen styrker hudens struktur og fugtbalance, mens zink bidrager til at vedligeholde en normal hud.
 

Smuuk HairBooster indeholder en unik sammensætning af vitaminer, mineraler og aminosyrer, der alle er essentielle næringsstoffer for hårsækken – bl.a. zink og biotin. Køb den her

4. Hår, der knækker

Knækket og slidt hår kan skyldes flere ting. Måske er du lidt for grundig med håndklædetørringen efter badet, eller måske smækker du tit håret op i en rodet knold. Begge dele er med til at slide på håret. Hårfarvning, stylingjern og mange hårprodukter kan også være med til at svække dit hår.
 
Prøv med:
 
Nænsom hårtørring. Det er bedst for dit hår, hvis du nænsomt trykker vandet ud af håret med håndklædet i stedet for at skrubbe.
 
Bliv klippet lidt oftere. Bestil tid til frisøren lidt oftere, end du plejer, så du sørger for at få klippet slidte spidser af i tide.
 
Brug varmebeskyttende produkter. Når du styler håret med glatte- eller krøllejern, kan du med fordel bruge varmebeskyttende produkter, inden du går i gang.
 
Zink og biotin. Mineralet zink og B-vitaminet biotin bidrager begge til vedligeholdelsen af et normalt hår.
 

Smuuk Skin

Smuuk Skin er en serie af syv skønhedsprodukter, der med deres kombination af nøje udvalgte næringsstoffer har til formål at pleje, nære og styrke huden både indefra og udefra.

Smuuk er 100% dansk produceret og indeholder ingredienser med dokumenteret effekt. Se alle produkterne her:

Galleri: 4 typiske skønhedsproblemer (og løsningen på dem!)

 

Læs mere om: