Sådan får du smukt langt hår helt naturligt
Hår

Sådan får du smukt langt hår helt naturligt

Drømmer du om at få flot langt hår, men ved du ikke helt hvordan? Så læs med i denne guide.

Mon ikke de fleste kvinder har drømt om at have det perfekte lange hår, på et eller andet tidspunkt i deres liv? Vi har i hvert fald. Men langt hår forpligter, og for at få det kræver det at du giver det en del kærlighed, og dropper nogle af dine "dårlige" vaner.

Der er ingen genvej eller hurtig opskrift på at få langt hår, og medmindre du vil investere i hair extensions, så får du altså ikke ligefrem langt hår på en uge. Den eneste (langsommelige) vej til flot langt hår er korrekt pleje, og det kan du få tips til i denne guide. Trænger du til frisure inspiration til dit i forvejen lange hår, så tag et kig i hårgalleriet nederst i artiklen - mon ikke der er en håropsætning du endnu ikke har prøvet?

Se også: 5 vaner, der gør dit hår tyndere

Hvordan får man langt hår?

Drømmer du om at få smukt langt hår, så kan du starte med at behandle dit hår bedst muligt. Det er ikke til at sige hvor lang tid det vil tage for dig at få den ønskede længde, men du kan hjælpe det godt på vej ved at følge disse anvisninger:

1. Undgå hair extensions
Ja det kan virke attraktivt at få midlertidigt langt hår ved hjælp af hair extensions, men det er altså ikke sundt for håret. Hair extensions væves eller flettes ind i håret, og det kan skade håret og i værste fald medføre hårtab, da hårsækkene dør.
 

2. Undgå at bruge varmestyling
Glattejern, krøllejern og andre stylingredskaber slider enormt meget på dit hår. Har du svært ved helt at undvære din varmestyling, så husk som minimum at bruge varmebeskyttende spray (det bør du i øvrigt altid bruge), og prøv at minimere antallet af gange du bruger styleren om ugen. I stedet for at være afhængig af det perfekte glatte hår eller de flotte krøller, så forsøg dig med andre frisurer der ikke kræver en styler. Du kan tage et kig i vores arkiv og få en masse frisure-inspiration her.

3. Giv håret tiltrængt fugt med en hårkur
En god hårkur er en sand gave til dit hår. Det kan næsten ikke undgås, at håret bliver slidt, og her kan en hårkur hjælpe dit hår med at bevare elasticiteten og fugtigheden, så det ikke udtørrer og knækker lige så nemt. Du kan se vores opskrifter på hjemmelavede hårkure her, se hvilke købte hårkure vi mener er bedst, eller ganske enkelt spørge din frisør om råd.

4. Klip håret jævnligt
Du har helt sikkert hørt det før, men at klippe de tørre og slidte spidser af håret er nødvendigt hvis du vil have langt hår. Cirka hver tredje måned bør du få klippet spidserne, for på den måde at undgå, at håret knækker længere oppe.

smukt langt hår

5. Spist kosttilskud
Der findes kosttilskud der er lavet specifikt til at styrke hår og negle, f.eks. Imedeen Hår og negle. Det virker dog kun hvis du mangler B-vitamin i kroppen. Du kan købe Imedeen hår og negle her.
 

6. Undgå at vaske håret for meget
En anden måde at styrke håret på, er ved at minimere antallet af ugentlige hårvaske. Skær det ned til max 2-3 gange om ugen, og døjer du med fedtet hår så se om du kan mindske problemet med tørshampoo (se vores test af tørshampoo her). For hver hårvask fjerner du hårets naturlige olier, der beskytter hårstråene, og dermed risikerer håret at knække.
 

7. Vælg dine elastikker med omhu
Vidste du, at elastikker med metalsamlinger knækker hårene over når du laver en hestehale? Har du de elastikker, så tag den øjeblikkeligt ud af håret og kast beholdningen derhjemme ud. Køb i stedet elastikker med limsamling eller nogle i gummi. Du kan f.eks. prøve de populære Blax hårelastikker der kan købes her.
 

Frisure inspiration til langt hår

Denne artikel indeholder affiliate-links

 

Klik her og få et godt tilbud på et abonnement på Q

Læs mere om: