Annonce
Hår

Hårfarvning derhjemme – hvad skal jeg vælge?

Har dit hår brug for lidt ekstra wauw, eller trænger du bare til, at der skal ske noget nyt? Så er det oplagt at overveje en ny hårfarve. Men hvilken skal du vælge, og hvordan får du det bedste resultat, når du farver derhjemme? Læs med her …

Rigtig mange forbinder hårfarve med permanent farve, der skal gro ud igen. Men sådan behøver det ikke være at farve hår derhjemme. Du kan sagtens prøve en ny farve af uden at døje med udvoksning eller være nødt til at farve igen og igen med et fast interval bagefter. Med en toningsfarve kan du give dit hår en ny farve, der ser naturlig ud og holder i 6-8 uger.

Hårtoning er det rigtige for dig, hvis…

  • Du gerne vil undgå den der hårde kant mellem farvet og ikke-farvet hår.
  • Du er begyndt at få grå hår, som du gerne vil dække med en farve, der ser naturlig ud.
  • Du er glad for din naturlige hårfarve, men gerne vil gøre den et par toner lysere eller mørkere eller give den mere glans.
  • Du gerne vil farve håret og have mulighed for at ændre hårfarve igen, samtidig med at du passer godt på dit hår.

L’Oréals toningsfarve, Casting Creme Gloss, er velegnet til at dække de første grå hår og giver et naturligt farvespil. Hvis du gerne vil ramme din naturlige hårfarve, så gå efter en farve, der virker 1-2 tone lysere end din egen. Så hvis du har mørkebrunt hår, vælger du fx en mellembrun farve. Efter hårfarvningen er efterbehandlingen, som følger med i pakken, med til at pleje håret og give det glans. Casting Creme Gloss fåes i over 20 forskellige nuancer. Køb dem her

Gode råd, når du farver hår derhjemme:

Vælg en toningsfarve i stedet for en permanent hårfarve. Toningsfarve har intensitet 2, hvor permanent hårfarve har intensitet 3. Du kan se tallet på pakken. Toningen går ind og farver hårstrået, men i det ydre lag, så farven langsomt fader.

Vælg en farve, der ikke ligger alt for langt fra din egen – enten nogle toner lysere, mørkere eller rødere end din egen.

Følg instrukserne i pakken. Lav allergitest, 48 timer inden du farver, overhold trækketiden, og skyl farven grundigt ud bagefter. Husk at bruge handsker.

Smør lidt vaseline eller fed creme på ørene og i hårgrænsen, inden du påfører farven. Det giver en mere naturlig overgang og modvirker, at hårfarven sætter sig der.

Overvej at klippe spidser samtidig. Spidserne er den ældste del af dit hår og sandsynligvis også mere skadede end resten af håret. Det er derfor flot at supplere en ny hårfarve med bagefter at få klippet spidserne, så det færdige resultat bliver et glansfuldt og sundt hår.

Læs mere om: