Annonce
Hår

Farvning af de første grå hår – sådan får du det bedste resultat

Når de første grå hår dukker op, vil de fleste af os bare have håret til at ligne sig selv – men så naturligt look som muligt. Få gode råd til processen her.

De første par grå hår behøver ikke nogen særlig opmærksomhed, men som vi finder flere – og det gør de fleste af os med alderen – begynder mange af os at overveje at farve håret for at holde de grå hår i ave.

Hvor tidligt eller sent vi får gråt hår, er allerede bestemt, inden vi bliver født. Vores gener er så at sige ”kodede” til det. Nogle får gråt hår allerede i 20’erne, hvilket typisk er arveligt betinget, og de fleste af os begynder at kunne se den store forskel omkring den 50. Om man har lyst til at farve de grå hår eller bare lade dem gro ud, som de er, er jo op til den enkelte. Men hvis man gerne vil farve håret, gælder det først og fremmest om at få et så naturligt og smukt resultat som muligt. Her er derfor vores bedst råd til at få det bedste resultat, når du farver de første grå hår.

Den rigtige farve

Det vigtigste, hvis man gerne vil have et naturligt farveresultat, er at vælge den rigtige farve. Den typiske fejl, rigtig mange af os begår, er at vælge en for mørk farve, der virker voldsom til vores hudtone og tydeligt farvet. Gå hellere efter en farve, der er en tone lysere end din naturlige hårfarve. Hvis du for eksempel selv vurderer dit hår til at være mellembrunt, så vælg en lysebrun hårfarve. Det giver det flotteste, mest naturlige farvespil i stedet for at lave illusionen af en hjelm af farve over håret.

Farve til din hudtone

Uanset om du har få eller flere grå lokker, kan du farve dit hår med en toningsfarve som L’Oréal Casting Creme Gloss og få et naturligt farvespil. Den dækker nemlig grå hår op til 70 %. Tag din oprindelige farve plus din hudtone med i overvejelserne, når du vælger farve. Rosa hudtoner med koldere undertoner og blodårer, der ser blå ud under huden, virker oftest flottest og mest naturligt sammen med køligere hårfarver som askeblond og kølige eller neutrale brune farver. De varmere farver som kastanje, kobber og gyldenblond er omvendt flot til varmere hudtoner, hvor blodårerne ser mere grønlige ud. Sort og helt mørkebrundt klæder typisk dem af os, der har haft helt mørkt hår som børn. Find din nuance her

Undgå udvoksninger

Udvoksninger kan se lækkert og surferbabe-agtigt ud, når de er mørkere under solbleget hår, men grå udvoksninger kan bare ikke helt det samme. Heldigvis kan vi undgå den skarpe kant mellem det farvede og det ikke-farvede hår ved at vælge en toningsfarve i stedet for en permanent. Toningsfarven går ind og farver hårstrået, men penetrerer det ikke så dybt med farven, hvilket betyder, at farven vaskes langsomt ud i stedet for at skulle gro ud. På den måde er du ikke afhængig af at farve dit hår i bestemte intervaller for at undgå den skarpe udvoksningskant. Hvis du i fremtiden skulle have lyst til at lade de grå lokker tage over, er det bare at stoppe med at farve håret og måske få lagt lidt striber ind – du skal ikke vente med tofarvet hår i flere måneder, på at det hele er groet ud.

Plej håret, mens du farver

Når du farver dit hår, er det samtidig en god idé at pleje det – så ser det sundt og smukt ud. Vælg derfor en hårfarve med en plejende efterbehandling. L’Oréal Casting Creme Gloss’ efterbehandling indeholder plejende ingredienser og gør dit hår frisk og glansfuldt. Det skyldes bl.a. indholdet af honning, goji-ekstrakt, kokosolie og hasselnøddeekstrakt. Hårfarven er desuden ammoniakfri for en mere behagelig duft.

Pas godt på farven

Hvis vi gerne vil bevare hårfarven så frisk og glansfuld som muligt efter hårfarvningen – og det vil de fleste af os jo nok – kan det være en fordel at holde igen med hårvaskene. Vær også forsigtig med glattejernet, og brug en shampoo beregnet til at bevare glansen i farvet hår, for eksempel Elvital Color-Vive fra L’Oréal Paris.

Naturligt farvespil og dækning af grå hår

L’Oréal Casting Creme Gloss er en hårtoning, der dækker grå hår op til 70 % og derfor er et rigtig godt valg til dig, der vil dække de første grå hår. Hårfarven holder 6-8 uger, og efterbehandlingen gør håret friskt og glansfuldt.

Sådan gør du:
Hvis du vil tone hele håret, så begynd ved hårrødderne, og fordel derfra toning ud i resten af håret. Eller hvis håret allerede er farvet og kun trænger til en opfriskning i udvoksningen, så brug spidsen af påføringsflasken og farv kun ved rødderne. Lidt vaseline ved hårgrænsen gør overgangen blødere. Overhold trækketiden, skyl farven ud, massér efterbehandlingen ind og skyl igen, så er du klar! 

Husk at teste, om du kan tåle farven, 48 timer inden du farver dit hår. Følg anvisningerne i pakken.

Casting Creme Gloss fra l’Oréal fås i 23 forskellige farver. Læs mere her

 

 

Læs mere om: