https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/pattayaprim.jpg
Selvudvikling

Trafficking: Danmark er en magnet for kvindehandel!

16. oktober 2013
af Kristina Rud
Foto: Privat
Krisen sydpå tvinger handlede prostituerede mod Norden. Derfor strammer de Skandinaviske lande op på lovgivningen omkring købesex, rufferi og tilbud til ofrene. Bortset fra Danmark, der halter bagefter. Vi er blevet til Nordens Pattaya.

På verdensplan ...

... er der 21 millioner mennesker, som er ofre for tvunget arbejde.

Heraf er 22 procent eller 4, 5 millioner ofre for seksuel udnyttelse.

I Europa er hovedparten af de 880.000 mennesker, der er ofre for tvangsarbejde, kvinder og piger, som handles til prostitution.

Det svarer til 79 procent, i følge International Labour Organization (ILO). Langt de fleste mennesker, som handles i Danmark er kvinder, som handles til prostitution svarende til 93 procent.

Flere og flere udenlandske kvinder bliver solgt til at prostituere sig i den danske sexindustri. Hvor Vesterbro i årevis var kendt og berygtet for de mange narkoprostituerede, der huserede i området omkring, ser gadebilledet nu anderledes ud. Det er ikke længere de danske narkoprostituerede, som dominerer bybilledet.

Handlede kvinder med bagmænd i ryggen
Om dagen er det østeuropæiske kvinder og piger, godt passet op af deres bagmænd, som holder et skarpt øje på dem fra gadehjørnerne. Om natten er det afrikanske kvinder og piger, der går på gaden. De bliver ikke observeret af deres bagmænd. I stedet bliver de holdt i skak gennem såkaldte juju-eder, ofte svoret i hjemlandet, hvor bagmændene opholder sig.

Sexslaver i Danmark anno 2013
Fælles for kvinderne og pigerne er, at de typisk er ofre for menneskehandel. Bragt til Danmark for at sælge sex til danske mænd. Tit under kummerlige og umenneskelige forhold. Ofte under trusler på livet, familien og børnene i hjemlandet. Og altid under uligeværdige handelsforhold, hvor de betaler langt størstedelen af udbyttet til bagmænd.

Forgældede sexslaver
Mange af kvinderne er ofte fanget i dybe gældsforhold til deres bagmænd i årevis, inden de selv tjener penge på den sex, de sælger til danske mænd. En gæld, mange først opdager, de har, når de befinder sig i landet. Med den nye gæld, uden pas og netværk i Danmark, er det uhyre svært at slippe ud af bagmændenes kløer. Og væk fra gaden, prostitutionen og landet.

Verdens tredje største illegale forretning
Og problemet er til at tage at føle på. Menneskehandel den tredje mest profitable ulovlige forretning i verden - kun overgået af våben- og narkotikasmugling. På verdensplan genererer menneskehandel profit for mere end 25 milliarder euro om året. Og risikoen for at blive opdaget og retsforfulgt er minimal for bagmændene.

Undersøgelse fra fra Ligestillingsministeri

Nogen danske mænd har ikke de store kvaler ved at købe sex af en kvinde, der ikke selv har valgt. Hver syvende danske mand mener ikke, det er forkert at købe sex af handlede kvinder - og 16 procent har ikke taget stilling. Det viser en undersøgelse fra juni 2013 fra Ligestillingsministeri ...

Dårlige forhold for ofre for sexslaveri
Danmark adskiller sig negativt fra de fleste andre europæiske lande i forhold til vidnebeskyttelse og asyl til de ofre, som vidner mod bagmænd. Manglende mulighed for vidnebeskyttelse og asyl til ofre, der vidner mod bagmænd.

En undersøgelse fra Norden viser, at Danmarks forberedte hjemsendelser af ofre for menneskehandel primært fungerer som immigrationskontrol. I flere andre lande bruger man perioden til at sikre vidnebeskyttelse og til at forfølge bagmænd. Samtidig har Danmark et EU-forbehold, der gør det svært at udføre politiarbejde over grænserne. Og nemt for bagmænd at operere i Danmark.

Manglende lovgivning gør Danmark attraktiv
Der er flere prostituerede i de lande, der ikke har en restriktiv lov på området. I november 2012 stemte de danske politikere nej til en lov, der skulle forbyde købesex, og det gør den danske sexindustri attraktiv i forhold til handel med kvinder.

En ny undersøgelse, Does Legalized Prostitution Increase Human Trafficking?, med nøgletal fra 150 lande, viser desuden, at den nationale lovgivning på prostitutionsområdet har indflydelse på antallet af prostituerede. Det stiger i lande uden restriktiv lovgivning. Og antallet af handlede kvinder stiger proportionelt med dette. ILO estimerer, at antallet af handlede kvinder er 4 gange større end i Sverige.

Anti-trafficking-dag d.18.oktober!!
Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede. Pladser fås efter først til mølle princippet, så det anbefales at komme i god tid. Se mere HER

Læs også