Elsk din krop

Burde vi hellere være kropsneutrale end kropspositive?

Ingen bør være i tvivl om, at vi på Q hylder kropspositivismen, for ingen bør hade deres krop eller få den udskammet offentligt. Men læs alligevel med her – for burde vi i stedet blot være kropsneutrale?

Kropspositivismen har haft godt og grundigt fast i både mode- og skønhedsbranchen i efterhånden flere år, og det kan vi kun hylde. Tiden, hvor kun ét skønhedsideal var velanset, er for længst forbi. 

Alligevel har den positive kropsbevægelse fået nogle kritiske ord med på vejen. På det engelske site noavee.co.uk, hvor kodeordet er ærlighed, hvad enten det handler om mode, skønhed, eller kultur, stiller de spørgsmålstegn ved, om kropspositivitet får os til at fokusere for meget på vores krop – når vi snarere burde fokusere på, hvem vi er som mennesker, vores personlighed og talenter:

”Vi har opdaget nogle faldgruber i den kropspositive bevægelse på det seneste: Det er umuligt at være positiv hele tiden. Selvfølgelig er det ultimative mål at stræbe efter at have en sund accept af sin krop og kærlighed til den, men nogle dage føler du dig altså bare ikke helt tilfreds. Derfor det nye term "kropsneutral", så vi accepterer vores krop uden at fokusere på den.

Vis dette opslag på Instagram

By @peterdevito ✨

Et opslag delt af NOA VEE (@noa.vee) den

LÆS OGSÅ: Negativ kropsopfattelse: Denne vane kan være årsagen

Uden at vi måske indser eller værdsætter det, er det smukke ved livet de blandede følelser, vi går igennem og lærer at tackle. Hvis vi var 100 % positive hele tiden, ville der ikke være rum for selvudvikling, ej heller ville vi lære at elske de fejl, der gør os, til dem vi er. Kropsneutralitet anerkender dette: Nogle dage elsker vi måske vores kroppe, og andre dage gør vi det måske ikke 100 %, og det er også ok. Vi skal ikke føle os pressede til at elske vores krop 24/7. Hvis vi lægger dette pres på os selv, skaber vi kun frustration, så kropsneutralitet viser, at det er normalt at have dage, hvor vi ikke er på toppen over os selv, og der er ingen grund til at slå os selv i hovedet med det.

Et andet element ved kropsneutralitet er, at den fokuserer mindre på udseende, og mere på at værdsætte hvad din krop kan:  Dine stærke ben, der bærer dig, dine hænder, der skaber, og din personlighed.

Vis dette opslag på Instagram

💪🏼 photo by @feisty_feast via @her.society

Et opslag delt af NOA VEE (@noa.vee) den

Den opmuntrer os til at skifte fokus fra udseendet, til hvem vi er som mennesker og til det gode, vi kan bidrage med til verden gennem vores talenter og personlighed.

Læs også: Citater om kvindekroppen: Her er de smukkeste (og sejeste)

Men tager kropsneutralitet det fantastiske væk fra, hvor langt vi er kommet med den kropspositive bevægelse?

Den kropspositive bevægelse har fået så mange kvinder til at overvinde selvhad, ja, selv depression, og har fået mennesker i alle størrelser og figurer til at hylde deres krop. ( … )

Når alt kommer til alt har begge termer gode intentioner, så hvorfor er det ikke muligt, at de eksisterer side om side?  Vi kunne stræbe efter at være kropspositive og elske den måde vi ser ud på, men når alt kommer til alt er vi mere end æstetik, og kropsneutralitet fokuserer på dette og tillader os at acceptere vores kroppe for både vores perfektioner og vores fejl og at elske hvem, vi virkelig er, og hvad vores kroppe er i stand til.”

Vild med Q? Så følg @curvy_kandi på Instagram