Elsk din krop

9 vigtige grunde: Derfor skal du fjerne udtrykket ”bikinikrop” fra dit ordforråd

Kalenderen siger sommer nu, og du har sikkert læst udtrykket ”bikinikrop” i medierne, men der er mange grunde til, at du skal ignorere det – læs blot her.

På Q og i alle kropspositive kredse ved man, at har du en krop, og har du en bikini, ja, så har du en ”bikinikrop”, men det er ikke sådan udtrykket forstås i de brede sundhedskredse.

9 grunde til at ”bikinikrop” bør slettes

1. Mærkater holder bare ikke

Mærkater på kroppe forudsætter, at der er en ”god” og en ”dårlig” krop og en ”rigtig” og en ”forkert” måde at have den på.  I virkeligheden er alle kroppe gode kroppe. Fra chefredaktøren på Healthline.com, Tracy Stickler, lyder det: - Vi skal bevæge os bort fra at sætte vores krop i bås ”som et eller andet” (…) og respektere den uanset årstiden, eller hvad vi har på.

2. ”Bikinikrop” betyder ”gå på kur”

Når du hører udtrykket ”bikinikrop” eller ser det i et magasin, er det aldrig bare et faktuelt udtryk, men oftest en kølle, kvinder kan bruge til at slå sig selv i hovedet med over deres uperfekte kroppe. Udtrykket bliver næsten altid parret med ord som ”Sådan får du…” eller ”10 trin til en…”, pointerer Stickler. – I stedet for at give endnu en grund til at gå på diæt eller træne os til Sports Illustrated-perfektion, så lad os bevæge os væk fra ideen om en ’idealkrop’ og give hinanden styrke til at omfavne vores uperfektheder.

3. Det antyder, at du ikke er god nok

- Når vi læser ordet ”bikinikrop” i et magasin, så læser vi dét mellem linjerne, hvor der står, ”jeg er ikke god nok, med mindre jeg har en krop som hende på forsiden”, forklarer Robyn Cruze fra Eating Recovery Center. – For mig ligger der i udtrykket, at hvis jeg møder op, som jeg er, vil jeg blive dømt og afvist. Og ikke nok med, at det giver en følelse af mindreværd, det giver også andre magten til at dømme din krop baseret på en tilfældig standard og skaber en ond cirkel af selvhad og offentlig body-shaming.

Læs også: Plus size-modellen Denise Bidot: "Du spilder dit liv, hvis du hader din krop"

4. Idealkroppen findes ikke

Tænk på den smukkeste kvinde, du kender. Tænk så på de skønhedsfejl, hun har. Sandsynligheden for, at du kan finde mindst en ting, er der. Denne øvelse er ikke for at nedgøre smukke kvinder, men for at vise – som Tracy Stickler påpeger - at den ”perfekte krop” simpelthen ikke eksisterer. Konceptet med den ideelle krop er kun brugbart til at få kvinder til at føle sig skidt tilpas og få dem til at købe produkter, der skal ”fikse” deres krop. Perfektionistiske standarder har ikke nogen plads i den virkelige verden (og burde heller ikke have det i reklamer, men det er en anden historie). Og du bukker nok mere under for disse idealer, end du lige tror…

5. Det gør dig skrækslagen for at tage ud og bade

Svømning er fantastisk motion og supersjovt, alligevel er mange kvinder angste for at komme for tæt på en pool eller tage på stranden, fortæller Robyn Cruze. – Men det burde ikke være samfundet, der havde det sidste ord, om din krop var ”god nok” til at nyde vandet, siger Cruze. – Kun du bestemmer, det er dig, der definerer dit værd, siger hun.

6. Det øger risikoen for spiseforstyrrelser

Selvfølgelig er det ikke alle, der læser ”bikinikrop”, og skynder sig på en skrap diæt, men det sker for ofte, og konsekvenserne er ret alvorlige. I bedste fald får kvinderne det ”bare” skidt med sig selv, i værste fald kan beskeder som disse forårsage livslange dårlige vaner, herunder spiseforstyrrelser. – De, der kæmper med spiseforstyrrelser, kan tro, at hvis de kan kontrollere deres krop, kan den gøre dem til en god person, en bedre person, en tryg person, forklarer Cruze. – Det er en hård kamp at overbevise dem om det modsatte, specielt fordi vores kultur reflekterer og opmuntrer usunde beskeder (…)

Læs også: Husker du at være god ved dig selv? Tjek, hvor mange af disse 10 råd, du følger dagligt

7. Selvværd kommer indefra

Mange er fanget i den tro, at hvis blot de får den krop, de drømmer om, vil de endelig få det godt med dem selv. I virkeligheden forholder det sig modsat, lyder det fra Robyn Cruze. Du skal lære at elske dig selv, og så vil du naturligt have lyst til at tage vare på dig selv på en god og glad måde. – Jeg tror, det er urealistisk at tro, at kvinder og mænd og vil opgive fokus på det fysiske udtryk, og det er helt ok at ønske at have det godt med sin krop og se godt ud, siger Cruze. – Hvad der ikke er ok, er de urealistiske kulturelle målestokke, samfundet fortæller os, vi skal leve op til for at have det godt med os selv.

8. Ikke et opnåeligt ideal

Hvis dit indre billede af en ”bikinikrop” er en 20-årig, høj, blond model, så er du på vej til at få seriøst ondt i hjertet. – Sandheden er, at de fleste ikke har de gener, som nutidens modeller har. Så lige meget hvad vi gør, vil vi aldrig komme til at se ud som dem, siger Cruze. – For mig handler det om at anerkende, at ligesom med kunst kommer kroppe i alle former, størrelser og farver. Og de er alle smukke.

9. Du er så meget mere end din krop

- Vores krop er kun ét aspekt af, hvem vi er og skal behandles som sådan, siger Cruze. Dette betyder at tage noget af den tid og energi, du har brugt på at bekymre dig, om din krop nu er værdig eller ikke værdig til at hoppe i en bikini og bruge den på alle de andre smukke gaver og talenter, du har. Der er en grund til, at folk fremstår smukkere og smukkere, jo mere du kommer til at lære dem at kende – sand skønhed stråler indefra.

Kilde: Reader’s Digest

Vild med Q? Så følg @curvy_kandi på Instagram

  

 

Læs mere om: