Klummeskribent Ditte Vallø: 10 fordele ved at være tyk
Selvudvikling

10 fordele ved at være tyk

7. marts 2017
af Ditte Vallø
Ditte Vallø vil altså gerne komme med den påstand, at det faktisk også har sine fordele at være tyk.

1. Vi spiser

Først og fremmest er fordelen, at vi ikke skal sulte os selv, men faktisk kan spise mad (hvilket giver et klart bedre humør). Vi skal heller ikke tælle kallorier, men kan bare nyde smagen.

En tyk krop sladrer jo om, at du nok ikke kun lever af salat, palæo eller rawfood, men derimod nok kan spise en flødebolle eller fire. Dette er en klar fordel i mødet med det kvindelige svar på Gestapo: urtekusse-patruljen, der ellers slår hårdt ned og sætter alle, der spiser f.eks. gluten og hvede, i en mental skammekrog. De er nemlig ikke kun bange for e-numre og kontroltab, men også panisk rædselsslagne for at blive smittet med lår, der rører hinanden, og går som oftest en stor bue uden om dig. Andre mennesker nyder derfor den frihed, det giver at spise i dit selskab.

2. Gode kram

Vi giver gode krammere, og vores bløde krop giver ro og tryghed, hvad end du er et barn eller en voksen, der trænger til trøst. Et par bløde lår er dejlige at hvile sit hoved på efter en lang dag, og et par store bryster er den perfekte nakkestøtte.

3. Polstring

Lige meget hvad du sidder på, sidder du blødt. En stor bagdel er som at have sin egen siddehynde med overalt.

De eneste mærkbare hårde knogler, vi har, er kravebenet og panden, derfor fungerer den ekstra vægt bogstavelig talt som polstring og beskytter vores – ikke altid så kraftige – knogler. Ved faldulykker gør den ekstra polstring dig til noget nær en menneskelig tumlekop.

Læs også: Er du krops-positiv?

4. Kvindelige former

Er man heldig med sine fedtaflejringer, kan ekstra kilo give både store bryster og stor bagdel, hvilket ser ud til at ramme et urinstinkt i manden, når det kommer til seksuelle præferencer.

5. Madeksperter

Rom blev jo ikke bygget på en dag, og en tyk krop signalerer, at du nyder at bruge tid i køkkenet eller har styr på alle de omkringliggende restauranter og spisesteder.

6. Nødration

Skulle vi styrte ned med et fly eller blive væk i skoven, kan vi snildt overleve en måneds tid uden særlig meget mad.

Læs også: Sascha Dupont: "Jeg har vret tyk i så mange år, at jeg simpelthen er nødt til at se det sjove i det"

7. Selvironi

At blive drillet som barn, eller frygten for at blive drillet med sin overvægt, gør, at mange overvægtige udvikler et forsvarssystem af selvironi for at komme spydige kommentarer eller pinlige situationer i forkøbet. Denne veludviklede form for selvironi kan forfines til en ganske underholdende humor, tænk bare på komikere som Melissa McCarthy, Rebel Wilson og danske Sofie Hagen.

8. Godt humør

Nu vi snakker om humor, kan vi lige så godt også nævne klichéen om, at ”tykke piger er glade piger”. Nogle vil nok hævde, at det er en maske, der skal dække over, at vi i virkeligheden er kede af os selv, men nu kommer der jo sjældent røg uden en brand. Jeg ved ikke, om det er, fordi vi generelt bare er positive mennesker, der har appetit på livet – eller fordi vi er på et konstant sukkertrip.

9. Gode til peptalks

Vi går ikke op i kropslig perfektion, og derfor forventer vi det heller ikke af andre. Hvilket er en klar fordel for dem, vi dater eller er nøgne med. Andre nyder at være sammen med os, fordi vi ikke dømmer dem for deres fysik, men faktisk sætter pris på den, de er. Vi er også gode til kropslige peptalks til de af vores veninder/venner, der trænger til at blive mindet om, at de er smukke, som de er.

10. Varme

Vi er perfekte at putte med en kold vinternat, og vores kurvede kroppe er gode til at holde dig varm i mere end en forstand. Vi har et spæklag som en sæl og kan derfor være længere tid i vandet, hvilket gør den danske sommer en del sjovere. Og i disse tider med bekymring for klimaforandringer kan jeg bare sige, at når istiden kommer, er det os, der ler sidst!

Læs også: Kurver er ikke kun en trend

Klummen her er (også) til dig, der ligne havde brug for at blive mindet om, at dine kurver ikke behøver være et problem, men faktisk kan være en fordel. Så det, du skal gøre, er at sætte Djämes Braun-hittet ”Farlig Tiger” på og lytte efter teksten! For som de synger:

”Den her tune går ud til de piger, som ikke bestiller salat, når de er ude at spise. Dem, der godt ved, hvordan man skal dræbe en buffet. Kom ind!”

Om Ditte Vallø:

Ditte Vallø er 35 år, gift og mor til tre. Hun er coach og social media manager. Derudover er hun prisvindende modeblogger for kvinder med kurver på bloggen Marilyns Closet, foredragsholder og stylist. Følg hende på marilynscloset.dk.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også