brevkasse
Mental sundhed

Brevkasse: "Jeg dater på tinder, men kan mærke, at det får det værste frem i mig"

"Jeg tror hele tiden, der er noget bedre et andet sted eller i næste swipe. Hvordan får jeg fat i den mindre neurotiske del af mig selv?" Tre eksperter med hver deres livssyn giver svar på spørgsmålet her:

Find ud af, hvad der er godt nok

Birgitte Hultberg. Psykolog og forfatter. Birgittehultberg.dk
 
I en verden med mange muligheder, er der altid frygten for at vælge forkert og håbet om, at der venter noget bedre forude, hvis man bare leder videre. Tinder hviler jo netop på et koncept om, at mulighederne er uendelige, og det er en generel tendens, ikke bare ved Tinder, men ved det moderne højteknologiske samfund i almindelighed. At du har det sådan, er derfor ikke bare udtryk for, at du er neurotisk, samfundet er det også. Men da du har forstået problemet, kan du heldigvis modvirke tendensen. Overordnet er løsningen at gå fra at ønske det perfekte til at ønske det, der er godt nok. Helt konkret betyder det, at du måske er bedre tjent med at investere din tid og energi i noget, der kunne blive til noget, fremfor hele tiden at håbe på, at noget bedre vil vise sig. Giv dig selv en chance for at finde lykken, hvor den er, ikke hvor den ellers kunne være. Du kan vide, om det kunne blive til noget mere ved for det første at gøre dig klart, hvad du lægger vægt på hos en partner: Måske er det et kærligt væsen, omsorgsfuldhed, humor eller intelligens. Gør dig for det andet klart, hvad du absolut ikke vil acceptere: Måske utroskab, uærlighed, alkohol eller manglende engagement i dig. Og sørg for det tredje for at melde det klart ud fra første møde, så du kan få sorteret fårene fra bukkene med det samme. Lad for alt i verden være med at sortere fra på baggrund af udseende, status eller personlighed, for mange får lange og lykkelige forhold med en, der er alt det, de ikke ville have i den henseende. 
 
 

Flyt dit fokus til nuet

Charlotte Bang. Ekspert i forandring indefra, NLP-hypnoterapeut og mindfulnessinstruktør. Charlottebang.dk
 
Først og fremmest er det en god idé at gøre op, hvad du ønsker at få ud af at være på Tinder. Vil du have en hot date, en seriøs kæreste eller er det blot helt eller delvist tidsfordriv? Ved hele tiden at lede efter den næste swipe-til-højre, kan du holde fast i tidsfordrivet. Men hvis det er noget andet, du vil, f.eks. at møde en seriøs kæreste, kan du sagtens holde fast i Tinder alligevel: Ved at skrive med forskellige mænd får du mulighed for at lære dem lidt bedre at kende og blive lidt klogere på, hvem du har lyst til at møde. Vi søger alle det allerbedste for fremtiden, også når det gælder kærligheden. Men da vi alligevel ikke ved, hvad det allerbedste er, er mit forslag, at du slipper fremtiden og i stedet flytter fokus til nuet. Når du skriver med en helt konkret mand, så læg mærke til, om de ting, han skriver, løfter din energi, holder den på samme niveau, eller sænker dit energiniveau. Prøv at være ærlig overfor dig selv, se/læs ham, som han er, og ikke som du håber, han er. Og så er min anbefaling, at du mødes med den eller dem, som får dig til at føle dig godt tilpas og løfter din energi. Først i mødet kan du i virkeligheden vide, om han er noget for dig eller ej. Måske kan det også hjælpe dig at sige til dig selv, at det, du skal tage stilling til, ikke er, om der er en bedre mand i fremtiden, men blot hvad lige netop denne mand får dig til at føle i netop dette øjeblik nu.
 
 

Brug tid med dig selv

Maria Juhl. Coach, specialist i ayurveda  og yogaunderviser. Mariajuhl.com
 
Vær som sommerfuglebusken, og tiltræk de sommerfugle, du ønsker. Hvad mener jeg med det? Når vi fortaber os i den ydre verden, og alle dens muligheder, glemmer vi ofte at mærke os selv, og hvad vi dybt inde længes efter. Når jeg læser dit spørgsmål, så hører jeg netop en længsel efter fordybelse. Det er ikke fordybelse, når vi dater den ene efter den anden eller swiper videre, hvis bare et hår sidder forkert. Tag en timeout fra Tinder. Brug tid med dig selv, og venner og familie, du elsker. Luk øjnene hver morgen, og spørg dig selv, hvordan ønsker jeg at have det i mit liv og med min kæreste? Hvem ønsker jeg at være i mit liv og mit forhold. Hold fokus på dig selv og dine indre længsler, så kan det, du ønsker dig, komme til dig. Ifølge den ayurvediske filosofi bærer vores ønske frøet til dets tilblivelse. Med andre ord alt, du kunne ønske dig, er muligt. Dit job er at holde snuden i sporet i forhold til at blive i længslen, og nægte at lade dig demotivere af andres historier om, at det er “svært” eller kræver mange dates at finde dit match. Gå dernæst ud, og lev dit liv, fyld dig selv op, hav det sjovt, og lad være med at lede desperat eller føle, du venter. Den rigtige sommerfugl skal nok sætte sig, når timingen er rigtig, men det kræver kontrolslip. 
 
 

Læs mere om: