https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/38/kylling-tikka-masala/kylling-tikka-masala-prim.jpg
Mad

Opskrift: Kylling tikka masala

17. september 2013
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Kylling tikka masala er en klassisk ret fra det indiske køkken. Kødet skal ligge i marinade natten over for at få den helt rigtige smag af kylling tikka masala

TIL 2-3 PERS.

Det skal du bruge
2 hele kyllingelår + 1 kyllingebryst

Marinade
2 dl yoghurt
1 tsk revet ingefær
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
Lidt chili
1 tsk gurkemeje
2 fed hvidløg

Sauce
1 tsk revet ingefær
1 tsk garam masala
2 fed hvidløg
1 lille løg
½-¾ dåse hakkede tomater
1 tsk tomatpure
1 dl piskefløde

Har du fået købt en hel kylling? Her kan du få inspiration til, hvordan du får brugt hele kyllingen i forskellige retter

Sådan laver du kylling tikka masala
Del kødet i hver 2 dele. Bland yoghurt, 1 tsk ingefær, koriander, 1 tsk garam masala, chili, gurkemeje og 2 pressede fed hvidløg og vend kødet i marinaden. Lad det stå koldt til næste dag.

Tag kødet op, læg det i et ovnfast fad og steg ved 200 grader i 35 min., til det er mørt.

Kog marinaden, 1 tsk revet ingefær, 1 tsk garam masala, 2 pressede fed hvidløg, løg, tomat og fløde op og smag til. Læg kyllingestykkerne i saucen og servér din kylling tikka masala fx med ris.

Er du blevet hooked på indisk mad? Få opskriften på indisk curry med gris

11 opskrifter på lækre forretter

Læs også