Lam i karry med stegte ris
Aftensmad

Lam i karry med stegte ris

28. januar 2009Opdateret 4. april
af Beagle iuel-brockdorff
Karryretten er tilberedt med nakkefileter af lam. Det er rigtig godt kød til sammenkogte retter, men husk, at det skal bestilles i god tid hos slagteren. Stegte ris med grøntsager og yoghurt med mynte smager dejligt til.

Det skal du bruge

  • 400 g (ca. 4 stk) lamme-nakkefileter (kan erstattes af 1 lammebov)
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • Ca. 2 tsk tandoori
  • currypaste
  • ½ dåse hakkede tomater
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Stegte ris

  • ½ løg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk olie
  • 2 portioner ris (fra i går)

Dressing

  • ¼ agurk
  • 2-2½ dl yoghurt
  • Frisk mynte

TID: Ca. 45 min.

Fremgangsmåde

  1. Kassér overflødigt fedt fra kødet og skær det i små terninger.
  2. Hak løg og hvidløg og steg løgene lidt i en stor gryde i olie.
  3. Tilsæt kødet og steg, til al væske er fordampet.
  4. Rør tandoori currypaste i og derefter tomat. Lad retten simre under låg i ca. 25 min.
  5. Kom lidt vand i, hvis det koger tørt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Hak løg og gulerod og steg begge dele lidt på en pande i olie. Hæld risene i og steg videre. Smag til med salt og peber.
  7. Skær agurken i terninger og bland den med yoghurten. Smag til med mynte. Servér lammekarryen med stegte ris og myntedressing.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også