https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/49/madsag/spisegaver1-612x325.jpg
Mad

Appelsin-marmelade

5. december 2012
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Denne appelsin-marmelade giver julen varme og glød - og så ser den tilmed smuk ud

Appelsin-marmelade (tid: 40 min. + koge- og trækketid)

Ingredienser
4 øko-appelsiner
2½ dl vand
4½ dl sukker
1 kanelstang
5-10 nelliker
¼ tsk citronsyre
Atamon

LÆS MERE: Mere inspiration til spiselige gaver? SØNDAG har samlet 6 lækre, smukke og opfindsomme spiselige gaver, som du kan give til værtinden i juletiden, se dem her

Fremgangsmåde
Skyl appelsinerne og skær enderne af. Halvér dem på langs og skær dem i papirtynde skiver.

Læg dem i en gryde, hæld kogende vand over og lad dem trække i et par timer.

Kog appelsinskiverne i gryden i ca. 30 min. Lad appelsinerne køle af og sæt gryden i køleskabet natten over.

Kog igen appelsinskiverne op - denne gang med sukker, kanel-stang og nelliker.

Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i 45 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt citronsyre og lad marmeladen køle af.

Skyl 1-2 marmeladeglas - eller som her tomme sennepsglas - i Atamon og vand og hæld marmeladen i.

Læs også