Amerikanske pandekager med søde kirsebær
Desserter

Pandekager med søde kirsebær

20. august 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
De små lune, tykke pandekager er en vidunderlig dessert, serveret med søde danske kirsebær.

Der er til 12 pandekager i denne opskrift. Det tager ca. 40 min. + hviletid at tilberede pandekagerne.

Dette skal du bruge til pandekager med søde kirsebær

2 æg
120 g sukker
Korn fra ½ vaniljestang
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl kærnemælk
20 g smør
Smør og madolie til at stege i

Søde kirsebær
½ dl vand 125 g rørsukker
½ vaniljestang + den tomme bælg fra pandekagerne
500 g kirsebær med sten

Har du prøvet at bage amerikanske pandekager? Få en lækker opskrifter her

Sådan laver du amerikanske pandekager med søde kirsebær

Pisk æggene godt med sukker og vaniljekorn. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggeblandingen. Rør godt, til du har en tyk, sej masse. Hæld kærnemælk i, mens du rører, tilsæt smeltet smør, og rør godt. Sæt dejen i køleskabet i en time. Tag dejen ud, og justér evt. med lidt hvedemel eller kærnemælk. Dejen skal være meget tyk. Lav de søde kirsebær: Kog vand, sukker, vaniljestang og -bælg op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Kom kirsebærrene i, og kog dem med i 2 min. Tag gryden af varmen, og lad bærrene køle af i sukkerlagen. Varm en pande op med lidt smør og madolie, hæld ca. ½ dl dej på panden ad gangen, og bag de tykke pandekager 2-3 min. på hver side, til de er lækkert gyldne. Servér de lune pandekager med de søde kirsebær.

Prøv også ricottapandekager med kirsebærsauce - få opskriften her

Læs også