Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Lakridsis med lakridskys
9. februar 2015
Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
Opskrift på en nem og lækker dessert med lakrids som hovedingrediens
Lakridsis
2½ dl piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljepulver
2 tsk lakridspulver
2 spsk lakridssirup
Lakridskys
1 bæger pasteuriseret æggehvide (ca. 1¼ æggehvide)
1 dl florsukker
½ tsk eddike
1 spsk lakridspulver
Fremgangsmåde
Lakridsis
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje- og lakridspulver sammen.
Vend æggesnapsen i flødeskummet.
Hæld massen i en form, og vend lakridssiruppen i.
Frys isen ned.
Lakridskys
CA. 30 SMÅ MARENGS
Tænd ovnen på 120 grader.
Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe.
Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir.
Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe.
Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir.
Bag i ca. 45 min. og afkøl på en rist.
Opbevar marengskyssene i en lukket beholder, til de skal spises.
Få flere opskrifter på is her.
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også