Nem lakridsis med lakridskys
Desserter

Lakridsis med lakridskys

9. februar 2015Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
Opskrift på en nem og lækker dessert med lakrids som hovedingrediens

Lakridsis

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk lakridspulver
  • 2 spsk lakridssirup

Lakridskys

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide (ca. 1¼ æggehvide)
  • 1 dl florsukker
  • ½ tsk eddike
  • 1 spsk lakridspulver

Fremgangsmåde

Lakridsis

  1. Pisk fløden til skum.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje- og lakridspulver sammen.
  3. Vend æggesnapsen i flødeskummet.
  4. Hæld massen i en form, og vend lakridssiruppen i.
  5. Frys isen ned.

Lakridskys

CA. 30 SMÅ MARENGS

  1. Tænd ovnen på 120 grader.
  2. Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir.
  4. Pisk hviderne stive. Vend sukker, eddike og lakridspulver i og pisk, til dejen er stiv og danner toppe.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose og sæt små toppe på bagepapir.
  6. Bag i ca. 45 min. og afkøl på en rist.
  7. Opbevar marengskyssene i en lukket beholder, til de skal spises.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også