https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/37/madsag-kager/kage5-s.jpg
Mad

Hofdessert

13. september 2012
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: En bid af denne kongelige dessert sætter prikken over i'et på en god middag

Hofdessert

Ingredienser
(Til 2 pers.)
6 mellemstore marengs
125 g brombær
1 spsk sirup
¾ dl piskefløde

Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
1 spsk sirup
¾ dl piskefløde

LÆS MERE: Kager kan bruges til både kaffen, og desserten efter en skøn middag - få inspiration og se opskriften på 6 fine og himmelske kager, her

Fremgangsmåde
Gammel dansk klassiker i ny version:

Læg marengsene på et lille fad.

Tag 6-8 brombær fra og blend resten med siruppen.

Pisk fløden.

Smelt chokoladen forsigtigt og rør sirup og fløde i.

Fordel flødeskum over marengsene og hæld brombærmos og chokoladesauce over. Servér straks.

LÆS MERE: En anden kongelig dessert, er de små vidunderlige macarons - prøv dem. Se opskriften her

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også