Citronmåner
Brød og bagværk

Citronmåner

4. februar 2017
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Citronmåner - en let vaniljekage med skøn smag af friske citroner. Helt perfekt at bage lige nu - og et stensikkert hit blandt familie, venner eller kolleger.

Citronmåner - vi ved egentlig ikke helt, hvorfor de hedder det, når de nu retteligt er halvmåner. Men her får du i hvert fald en nem opskrift på den evigtpopulære kage, der er perfekt at lave lige nu, hvor citronerne er så gode. De tager et kvarter at forberede, og du få 10-12 halvmåner ud af denne opskrift.

Du skal bruge:

2 økologiske citroner

250 g blødt smør

250 g sukker

4 æg

250 g mel

½ tsk. bagepulver

½-1 spsk. vaniljesukker

Evt. glasur

Vild med citronmåner? Prøv også disse supernemme muffins med kvark og citron!

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170°.

Riv skallen på begge citroner og sæt til side. Pres saften fra 1 citron i en skål.

Kom smør i en røremaskine og tilsæt sukker. Rør æggene i et ad gangen. Vend mel med bagepulver og vanilje og sigt det i dejen under omrøring. Tilsæt citronskal- og saft.

Fordel dejen i portionsforme (ca. 10 cm i dia.) og bag dem i 40-50 minutter.

Lad dem køle helt af, før du evt. pynter med glasur rørt af flormelis og citronsaft med gul frugtfarve.

Småkager er altid et hit på kagebordet:

1 dej = 6 slags småkager

Læs også