banankage med chokolade
Mad

Banankage med mørk chokolade og chokoladecreme

7. marts 2011
af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Banankage med chokolade smager fantastisk og denne opskrift på banankage er svampet, fyldt med mørk chokolade, og så er den toppet med en lækker chokolade-creme
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 bananer
  • 1 spsk citronsaft
  • 75 g valnødder
  • 75 g chokolade
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver

CHOKOLADECREME

  • 100 g chokolade
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde

Sådan laver du banankage med chokolade

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Mos bananerne og rør dem med citronsaften. Hak nødderne fint og chokoladen grovere.
  3. Pisk smør og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen. Rør bananer, nødder og chokolade i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen.
  4. Hæld den i en smurt springform, ca. 22 cm i diam., og bag din kage i ca. 45 min.
  5. Hak chokoladen groft og smelt den under omrøring sammen med smør og fløde. Fordel cremen over den afkølede banankage.
  6. Server den nylavede banankage med chokolade sammen med en god kop kaffe.

TIP: Banankage smager bedst samme dag, men kan godt holde sig nogle dage - hvis du ellers giver den lov...

Alle elsker banankage

En god, blød banankage med skønt chokoladeovertræk er da bare de lækreste at få serveret til eftermiddagskaffen.

Der er nok en grund til at denne kage er så populært, som det er. Bananerne i kagen sikrer nemlig, at kagen altid er blød og svampet.

Denne banankage er lidt ekstravagant, for der skal både valnødder og chokoladestykker i denne banankage, samtidig med at der er et tykt lag chokoladecreme oven på banankagen!

Læs også