Annonce
Tips & guides

Red dit tøj! 3 tip, der gør din gamle garderobe ny igen

Der er ikke noget cool i at smide ud og købe nyt hele tiden. Giv dine forbrugsvaner et gennemsyn, og brug de her tip til at redde dine gamle garderobefavoritter.

I løbet af de seneste år er der kommet spot på forbrugsvaner. Har du også sat fokus på dine? Hvis du tit falder i køb-og-smid-væk-mønsteret, er det en god idé at øve dine evner i at se muligheder i det tøj, du allerede har, frem for at kassere. Med en symaskine og noget tekstilfarve kommer du langt og får meget mere glæde ud af dine garderobefavoritter i stedet for at bidrage til de enorme mængder af tøj, der hvert år bliver smidt ud.

Flere af dine gamle sager kan sagtens tilpasses tidens trends og farver. Naturlige tekstiler er lette at farve, og det er ikke svært at lægge en kjolesøm op.  Du kan også komme slid til livs ved eksempelvis at farve et par gamle falmede cowboybukser i stedet for at købe nye. Jeans er i ørvigt en af de beklædningsgenstande, hvis produktioner koster mest på miljøkontoen, så pas på dit foretrukne par, hvis du ikke vil købe nye hvert år.

Det er en god idé at sætte en weekend af til en garderobeoprydning, hvor du beslutter dig for, hvad du vil skille dig af med og finder de gamle favoritter frem, som du kan puste nyt liv i. Så ender du med et overskueligt klædeskab fyldt med favoritter, som du elsker at bruge.

Psst... Hvis du kasserer tøj, så aflevér det hos genbrug eller i containerne til genanvendelse.

Her er 3 tip til at give dit tøj nyt liv: 

1. Sy det om

Hvis du er ferm med en symaskine, kan du selv ændre din stil. En lang festkjole kan blive til en kort udgave til næste sommerferie, og en T-shirt kan forvandles til en tanktop. Find guides på nettet, der hjælper dig med at transformere dit gamle tøj til nye favoritter. 

2. Frisk det op

Du behøver ikke finde på vilde nye farve tilføjelser i garderoben. Hvis dine yndlings sorte items er blevet lidt forvaskede (og det har favoritter det jo med at blive), så giv dem en tur i maskinen sammen med sort farve. Så bliver de lige så lækre at se på, som dengang du forelskede dig i dem i butikken.

3. Farv det

Hvis du er glad for en gammel bluse, men ikke rigtig føler, at lyseblå er din farve længere, er det slet ikke svært at opdatere dit tøj til sæsonens farver. Med tekstilfarve fra Dylon kan du farve dit tøj derhjemme. Læs instruktionerne, og forvask det valgte tøj. Fjern tøjet fra vaskemaskinen, tag handsker på, og hæld den valgte farve i hullerne i tromlen. Så lægger du det fugtige stykke tøj i vaskemaskinen (undgå at placere det direkte på pulveret, da det vil aktivere farvning for tidligt) og kører en vask. Kør endnu en vask med vaskemiddel, fjern tøjet, og kør en tom maskine med vaskemiddel. Afslut med at tørre alt overskydende farvestof fra gummiringen i maskinens dør.

3 farver, der hitter i 2020

  • Pink. Den lyserøde farve hitter i alle afskygninger fra skrigende pink til en mere sart lyserød.
  • Gul. Solens farve giver et friskt pust til alle outfits.
  • Lilla. Hvis du ikke har noget lilla i garderoben endnu, er det bare med at få farvet et par gamle hvide T-shirts, for farven kommer til at hitte i 2020.

Tips og tricks til at farve tøj

  • Farverne fungerer bedst på naturlige fibre som bomuld, linned og viskose. De er ikke egnede til silke/uld eller syntetiske fibre såsom polyester/nylon eller overtrukne/behandlede tekstiler. Blandede stoffer med naturlige og syntetiske fibre giver et lettere/svagere resultat.
  • Farvestof dækker ikke pletter eller mønstre i stoffet.
  • Almindelige regler for farveblanding gælder, så hvis du farver noget, der er rødt med blå farve, får du lilla.

'Powder Pink', 'Sunflower Yellow' og 'Intense Violet' fra Dylon. Kan købes online HER

Om Dylon

Forny din garderobe eller dekorere dit hjem med nye farver. Dylon tekstil- og tøjfarve er til farvning i en vaskemaskine. Den innovative all-in-one-formel gør det nemmere end nogensinde at farve dit tøj og dine andre tekstiler. Oplev hele sortimentet af Dylon tekstilfarver, og vælg fra alle regnbuens farver.

Læs mere her.

 

Læs mere om: