Petite
Tips & guides

5 modetips til dig der er petite

Har du svært ved at navigere i, hvad der klæder dig – og hvad du skal undgå, når du er petite? Feminas moderedaktion guider dig til at klæde dig efter din lille figur.

Disse 5 items er perfekte til dig, der er petite

 

Tip #1: Minikjole

Den korte kjole er god til din lille figur, da den skærer højt på benet og derfor får dem til at se længere ud. Samtidig forlænger kjolen din overkrop, og hvis du sætter den sammen med et par pumps, har du hurtigt hjulpet din figur på vej til at syne en smule længere.

Tip #2: Højtaljede bukser med smalle ben

Et par højtaljede bukser med smalle ben får dine ben til at se længere ud, end de er. Gå efter et par, hvor du kan få en skrædder til at lægge dem op til den helt rigtige længe, hvor du kan skjule en sko med en lille hæl indenunder. På den måde får bukserne lov til at fortsætte til gulvet, og din skikkelse bliver dét længere.

 

LÆS OGSÅ: Sommerens 15 største tendenser

 

Tip #3: Striber stragegisk placeret

Det er efterhånden en gammel traver, men ikke desto mindre holder tippet stadig: Tværgående striber gør din figur bredere, mens striber på langs gør din figur smallere/længere. Derfor kan du med det in mente vælge en overdel med tværgående striber, hvis du synes, din overkrop kunne trænge til lidt fylde. Omvendt kan du også vælge en underdel med striber på langs, hvis dine ben skal syne længere.

 

Tip #4: Blazere eller frakker med skulderpuder

Føler du, at din lille overkrop forsvinder lidt i diverse overdele, kan der være hjælp at hente i blazere og frakker hvor du får lidt ”skulder” foræret i form af indbyggede skulderpuder. Og nej – det er bestemt ikke, fordi du skal gå efter et look ala de flotte firsere (læs: overdimensionerede skuldre tilsat stramme leggins), men lidt skulderfylde kan være ret så klædeligt.

 

LÆS OGSÅ: Redaktionen: De bedste stiltips fra vores mødre

 

Tip #5: Høje sko

Det giver måske sig selv, men en sko med hæl hjælper dig altså gevaldigt på vej, hvis du er Extra Small. Specielt den type sko, hvor foden kan ses så meget som muligt, er optimal, hvorimod en ankelstøvle, der kapper lige ved anklen, er knap så god. Tænk i enten at ”trække” dine ben lange, eller at vælge støvler som skærer over anklen og kan gemmes under et bukseben.

 

Modetip til dig der er petite

Læs mere om: