Foto: AOP og Instagram
Sundhed

Tori Spelling i modvind: Afbleger 7-årig datters hår

Beverly Hills-stjernen får massiv kritik på de sociale medier, efter at hun har lagt et billede på Instagram af sin 7-årige datter med afbleget hår. Men hvad siger eksperterne egentlig om konsekvenserne ved at farve børns hår? Få svar her!

Skuespilleren Tori Spelling er løbet ind i et sandt stormvejr på de sociale medier, fordi hun på Instagram har offentliggjort et billede af sin 7-årige datter Stella med afbleget hår.

- Alt for ung til at farve hår! Lær hende om naturlig skønhed i stedet for, og så vil hun stråle for livet, skriver en bruger, mens andre påpeger de sundhedsmæssige risici ved at farve datteren hår.

Flere vil gøre det ulovligt at lave huller i små børns ører

Tori Spelling står dog ved sit valg, som hun ikke fortryder et øjeblik: 

- Det var en beslutning, jeg tog sammen med min datter, Det var noget, hun gerne ville, forklarer den 42-årige stjerne til Hollywood-magasinet People Now.

Vil undgå oprør senere i livet

Her siger Tori Spelling også, at ved at lade datteren farve sit hår nu får den 7-årige pige det ud af sit system, hvorved Tori undgår, at datteren gør vildere oprør senere i livet.

- Jo mere min mand og jeg forbyder vores børn at gøre, jo mere vil de sige ‘Nu er jeg nysgerrig, fordi jeg ikke må’, mener Tori Spellling, der er træt af hele tiden at blive bedømt som forælder:

- Jeg føler, at lige meget hvad vi gør, så vil nogle mennesker sige ’Godt gået’, mens andre vil sige det modsatte, fortæller hun.

Kendt model forarger med babybillede

Eksperter: Skadeligt at farve børns hår

Mens det er svært at finde præcise guidelines for, hvad der er rigtigt og forkert rent etisk, når det kommer til at farve børns hår, så er der i f.eks. Astma-Allergi Danmark klare anbefalinger ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv.

Måske fordi det også er lettere at måle de sundhedsmæssige konsekvenser af hårfarvningen:

- Astma-Allergi Danmark fraråder, at børn under 16 år får farvet hår. Jo yngre man er, og jo flere gange man farver sit hår, des større risiko er der for at udvikle allergi senere i livet. At hårfarven er anført som økologisk, giver ingen garanti for, at produktet ikke er allergifremkaldende, skriver organisationen på sin hjemmeside.

Børn ekstra udsatte over for hårfarve

De fleste hårfarver indeholder således allergifremkaldende stoffer, og de er ekstra skadelige for børn, da de stadig er i voksealderen, og der sker meget i deres krop.

Derfor er de mere skrøbelige og udsatte i forhold til voksne, har Betina Hjort, rådgiver i Astma-Allergi Danmark, forklaret til Politiken.

Gravide og ammende bør også undgå hårfarve

Flere organisaioner, bl.a. Miljøstyrelsen, advarer desuden mod at farve hår, når man er gravid og ammer, da kemikalierne i moderens krop også kan overføres til barnet.

Derfor må du ikke rense dit barns ører med en vatpind

Symptomerne på hårfarveallergi er forskellige, men viser sig ofte ved eksem, knopper, rødme og eventuelt blærer i hårkanten, i ansigtet og på halsen.

Reaktionen kan være ledsaget af betydelig hævelse i panden og omkring øjnene, skriver Astma-Allergi Danmark.

Her kan du købe legetøj helt uden skadelige stoffer! >>

Her kan du købe økologisk mad, tøj, kropspleje m.m. - til hele familien! >>

MAMA anbefaler:

Læs også:

Så tit skal du skifte tandbørste, håndklæde, nat- og sengetøj

Derfor skal du ikke tørre dit vasketøj indenfor

Sådan slipper dit barn for forårsallergi

Børn fra hjem uden vaskemaskiner har lavere risiko for allergi

Møbler kan være fyldt med skadelige kemikalier

8 ud af 10 gravide har farligt stof i kroppen

27 stjernes MEGET kreative børnenavne:

27 stjerners MEGET kreative børnenavne