Foto: Pantherstock
Sundhed

Skræmmende oversigt: Så varm bliver en bil i solen

De fleste ved nok, at det er livsfarligt at efterlade børn i en varm bil. Her kan du se, HVOR varm en parkeret bil kan blive i solen – og hvor hurtigt det går!

I Sverige har foreningen Svenska Kennelklubben lavet en tankevækkende oversigt over, hvor varmt det kan blive i en parkeret bil på en solskinsdag.

Grunden er, at man ønsker at advare hundeejere om at være varsomme med at efterlade de firbenede kæledyr i bilen – også når temperaturen udenfor er til at holde ud.

Den bedste autostol er kåret - køb den her til STOR rabat >>

For inde i bilen kan temperaturen hurtigt stige til livsfarlige grader. En ting, man også bør skrive sig bag øret i børnefamilien!

Barnevogne er livsfarlige, hvis du gør dette

85 grader i bilen!

Oversigten viser således et eksempel på en temperaturmåling i en parkeret bil fra morgen til lidt over middag, hvor vejret er blandet, og temperaturen ikke er på sit allerhøjeste.

Sådan kan du se, om dit barn er dehydreret i varmen

Alligevel sniger graderne inde i bilen sig hurtigt op på et niveau, der vil kunne få fatale konsekvenser for de passagerer, der måtte befinde sig derinde:

Med til historien hører, at vinduerne i bilen var lukkede. Eksemplet nævner ikke, hvilken farve bilen havde, og det bør nævnes, at der kan være forskel på mørke og lyse biler. 

Men uanset hvad, frarådes det at efterlade børn i bilen. 

Her kan du købe en smart solskærm, hvis fintmaskede net både skygger og giver udsyn. Kan nemt sættes på alle autostole >>

Se også:

19 KIKSEDE familiefotos:

19 KIKSEDE familiefotos

Her finder du et kæmpe udvalg af gode rejsemål til din familieferie >>

 

Læs mere om:
sol