Annonce
Småbørn

Vinterstøvler til børn: Det skal de kunne

Før vi ved af det, er efteråret og vinteren over os med regn, rusk og kulde. Det betyder nye støvler til familiens mindste - og de skal kunne klare en del mere end bare at se godt ud.

Børn elsker at lege ude i al slags vejr, og deres fantasi gør dem legesyge og kreative – også i sne og regn. Men uanset om børnene kælker, har sneboldkamp med vennerne eller hopper i vandpytter, er det naturligvis vigtigt at have de rigtige sko og støvler på. Med det helt rigtige fodtøj kan de nemlig trygt lege ude og være varme og glade uanset vejret.

Når vi som forældre køber fodtøj til ungerne, kigger vi nok især på funktion, mens dem, der skal have dem på, går mindst lige så højt op i, om de ser seje ud. Så der er mange behov, der skal mødes i et par gode vinterstøvler. Og det ved de heldigvis godt hos støvleproducenterne.

Det danske skofirma ECCO har de seneste 40 år sat fokus på at lave børnesko, der er specialdesignet til det danske efterårs- og vintervejr. 

- Vi er enormt optaget af at designe sko, som både er funktionelle og moderne, så børnene og deres fødder får så meget ud af sæsonens eventyr som muligt, fortæller Simone Wahrheit, der er designer ECCO KIDS.

- Det er en konstant udfordring at designe sko, hvor der aldrig må gås på kompromis med komfort, funktionalitet og stil. De små fødder skal kunne vandre og udforske verden - helt uden hindringer.

Børns fødder vokser nogle gange med, hvad der føles som lynets hast, så der er brug for voksetillæg i skoene. Som udgangspunkt må der gerne være 1-1,5 centimeter plads forrest i støvlen, når barnet trækker sin fod helt tilbage. Så er der nemlig både plads til varme sokker, til at vrikke frit med tæerne og til at vokse i løbet af sæsonen. Læg eventuelt en god termosål i støvlerne først på vinteren. Så isolerer den, mens det er allerkoldest, og når foråret kommer, og fødderne måske er vokset, kan I tage den ud igen.

Ingen fødder er ens, og børnefødder skal have mulighed for at løbe, hoppe og lege frit. Vælg derfor en støvle, der kan justeres om ankelen med snørebånd eller velcro. Nogle institutioner frabeder sig snører, så vil I være på den sikre side, så gå efter støvler med velcro. Eksempelvis er ECCO URBAN SNOWBOARDER med velco og har desuden en lille refleks på hælen, så barnet ses i den mørke vinter. Og naturligvis er de udviklet således at fødderne kan ånde, samtidig med at støvlerne er vandtætte. Og husk så at vælge nogle, ungerne synes er flotte - det er jo dem, der skal have dem på.

ECCO URBAN SNOWBOARDER støvlen er ekstremt godt isoleret, og har en fin lille refleks på hælen. Den er et resultat af flere måneders forskning og udvikling, hvor fokus har været børns leg og føddernes behov for at ånde, samtidig med at støvlerne skal være vandtætte. ECCO URBAN SNOWBOARDER støvlen har derfor også en god GORE-TEX® beskyttelse. 

Andre støvler med Gore-Tex fra Ecco

Læs mere her

 

Læs mere om: