Barnets 9. tigerspring sker, når det er ca. 64 uger gammelt.
Familieliv

Det niende tigerspring: Ca. 64 uger

25. januar 2015
Af Redaktionen
Barnets niende tigerspring sker, når det er ca. 64 uger gammelt. Her kan du læse mere om barnets mentale udvikling i denne periode.
Når dit barn har taget det niende tigerspring, vil han/hun bruge meget tid på at eksperimentere med forskellige principper, forskellige måder at nå et bestemt mål på. Det kan være i form af fysiske krumspring såvel som følelsesmæssige strategier. Dette udviklingsspring forekommer mellem ugerne 60-64.

Tegn på at dit barn er i 9. tigerspring:

• Skifter humør fra den ene yderlighed til den anden. Er vred det ene øjeblik og engleblid det næste. • Følger efter dig konstant, uanset hvor du går. Læs også om de andre tigerspring: Første tigerspring (ca. 5 uger)
Andet tigerspring (ca. 8 uger)
Fjerde tigerspring (ca. 19 uger)
Femte tigerspring (ca. 26 uger)
Sjette tigerspring (ca. 37 uger)
Syvende tigerspring (ca. 46 uger)
Ottende tigerspring (ca. 55 uger) Tiende tigerspring (ca. 75 uger) Førstehjælp når dit barn tager sit 9. tigerspring: • Fra og med dette spring bliver det nødvendigt at opstille regler. Giv samtidig mulighed for at nogle af dem kan forhandles. • Tag på en masse ture sammen, så dit barn får mulighed for at optage en masse nye indtryk. Det kan jeres barn i 9. tigerspring: • Lege med følelser. Øver ansigtsudtryk og adfærd. • Efterligne mange forskellige dagligdags rutiner. • Begynde at tænke frem. Opveje for og imod med henblik på at nå et mål. • Forstå ejerskab og betydningen af ”din” og ”min”. • Øve sig i at forhandle. • Opleve pludselig og irrationel angst. Tag altid dit barns angst alvorligt og hjælp ham/hende håndtere det. Læs også: Motorik - hvad kan din baby hvornår?

Fakta om tigerspring
Fænomenet er døbt tigerspring af hollænderne Hetty Van de Rijt og Frans Plooij, der gennem 25 år har studeret mere end 10.000 babyers adfærd. De har fundet ud af, at alle børn udvikler sig i mentale spring. Hvert tigerspring, der sker nogenlunde samtidigt for alle, giver børnene mulighed for at samle informationer på en ny måde og bruge dem til at udvikle de færdigheder, de har brug for i deres udvikling - både fysisk og mentalt - for at blive velfungerende voksne. Men når det sker, vil barnet have en urolig periode, hvor det er besværligt og omklamrende og har brug for ekstra omsorg, fordi forandringerne i den mentale og fysiske udvikling, gør barnet uroligt. Det er en hård periode for både barn og forældre. Men bedst som man har lyst til at ringe efter professionel hjælp, bliver den lille, ulykkelige igen glad og medgørlig og behersker oven i købet pludselig nye færdigheder.

Få mere information om tigerspring

I "Vidunderlige uger" der er en international bestseller om børns mentale udvikling, og skrevet af forskerparret Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij.
Bogen beskriver de helt specifikke perioder, hvor barnet pludselig sover dårligere, græder og er mere omklamrende. Bogen giver dig indsigt i, hvad det er baby oplever, og hvad du, som forælder, kan gøre for at støtte barnet i de specifikke udviklingsspring, hvor barnet begynder at opfatte mere af verdenen.
Bogen er fuld af checklister, oversigter samt lege og legetøj der stimulere barnet i lige præcis det 'spring' de er i.

Bogen kan købes HER >>

Legetøj til babys udvikling
Der findes masser af legetøj, som kan bruges til at stimulere babys sanser og udvikle motorikken.

Her kan du købe legetøj, der stimulerer babys motorik >>

Her kan du købe legetøj, der stimulerer babys sanser >>

7 VILDE ting din baby kan:

https://imgix.femina.dk/politikens-bog-banner.jpg

https://imgix.femina.dk/babymad-banner.jpg

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også