Annonce
Småbørn

Børneeksem: Sådan lindrer du dit barns kløende hud

Børneeksem er almindeligt blandt småbørn, men det gør ikke sygdommen mindre generende. Og hvis man har siddet på sengekanten med et grædende barn, hvis hud klør, vil man jo ikke andet end bare at kunne hjælpe.

Advertisement

Hvis dit barn døjer med børneeksem, ved du, hvor frustrerende det er ikke at kunne gøre noget. Børneeksem KLØR, og det bliver særligt intensiveret omkring sengetid, hvor barnet ligger og ikke kan tænke på andet end den kløende hud. Børneeksem er en kronisk lidelse, som du ikke kan kurere, men der er heldigvis ting, du kan gøre for at lindre kløen.

Hvad er børneeksem?

Børneeksem (atopisk dermatitis) er vedvarende kløende eksem af forskellig sværhedsgrad. Det er en ret udbredt lidelse blandt børn. Faktisk får 15-20 procent af alle danske børn på et tidspunkt børneeksem. De fleste vokser heldigvis fra det efter nogle år med kløe og behov for gode, fede cremer – det er kun omkring én procent af befolkningen, der stadig lider af sygdommen efter puberteten.

Børneeksem viser sig typisk i spædbørnsalderen som et kløende rødt udslæt på kinderne. Senere viser sygdommen sig som ”klassisk” børneeksem omkring knæhaser, albuer, håndled, ankler og hals.

Sådan plejer og forebygger I børneeksem

Hvis dit barns hud er sart og kløende, er det vigtigt, at I behandler den ramte hud med en god creme beregnet til det, så den fine børnehud kan få genopbygget sin barriere og forhåbentlig blive hel og blød igen. Jo tørrere huden er, jo mere fedt skal der til. Så prøv jer frem for at finde den creme, der bedst passer til dit barns hud.

Decubal Junior Cream er til daglig brug og kan bruges over hele kroppen – også i ansigtet og i bleområdet.
Junior Cream, Decubal, 104,95 kr. Køb den her

Hvis du allerede ved, at dit barn har tendens til børneeksem, er det en god idé at begynde at smøre forebyggende, når vi begynder at nærme os de kolde måneder. Det er nemlig ofte her, børneeksem opstår.

Hav et fast aftenritual, hvor I laver ”børne-spa”, og dit barn bliver smurt godt ind, får hovedbundsmassage, og I får talt om dagen, der er gået. Så bliver hudpleje noget rart for både mor og barn i stedet for at være en sur pligt.

Forebyg kløe

Kløe bliver værre af varme og fugt. Derfor er det en god idé, at dit barn har løstsiddende tøj på i en let kvalitet. Hvis blusen bliver svedig under løb og leg, så sørg for, at dit barn har en skiftetrøje med.

Luft også ud på barnets værelse inden sengetid, så rummet er lidt køligt, når barnet skal i seng. Den kølige luft kan nemlig virke lindrende.

Et andet forebyggende greb, der kan hjælpe med at sikre, at der ikke går hul på eller betændelse i den kløende hud, er at sørge for, at barnets negle er helt kortklippede, så det ikke så nemt kommer til at kradse hul.

Om Decubal

Decubal har over 40 års erfaring med hudpleje og er udviklet af dermatologer, hudplejeeksperter og toksikologer. Alle Decubals produkter er allergicertificerede og egner sig især til tør og sensitiv hud.

Læs mere om Decubal produkterne her

 

 

 

Læs mere om: