Annonce
Babys hud: Så ofte skal du vaske + 3 andre ting, vi gerne vil vide
Småbørn

Babys hud: Så ofte skal du vaske + 3 andre ting, vi gerne vil vide

Skal badekarret fyldes hver aften – og hvad med sæbe og cremer til de små? Få helt styr børnenes hud lige her.

Advertisement

Den er blødere end silke og dufter bedre end … ja, nærmest alt: Babyhud. Og en del af at passe på vores dejlige unger er at passe på deres hud. Og her taler vi selvfølgelig ikke daglig afrensning og scrub – men mild og skånsom pleje og vask. 

De nyfødtes hud

Når man får en helt lille og ny med hjem, er det helt normalt af deres hud er ekstra tør og skaller ved håndleddene, på fødderne eller ved anklerne. Det skyldes, at barnets hud lige skal vænne sig til ikke at være pakket ind i fostervand hele tiden. 

Det går typisk over af sig selv, da huden ”smøres indefra” af den fedtholdige råmælk, som baby får, når den bliver ammet. Den sarte babyhud har heller ikke brug for et bad – i den første tid er en våd klud rigeligt. 

Så ofte skal de mindste i bad

Men selv små børn kan få brug for et bad, og her er en god tommelfingerregel, at et bad i 35-37 grader varmt vand 2-3 gange om ugen er tilstrækkeligt. 

Og selv om sæbebobler er sjove, er de ikke gode til babyhud, så brug i stedet en mild og uparfumeret babyolie i badekarret. 

Som udgangspunkt har vores nemlig børn en langt mere smidig, elastisk og ”selvkørende” hud end os voksne, så jo mindre produkt, den udsættes for, jo bedre er det faktisk - i fald huden er sund og hel. Viser huden tegn på at være skadet, tør, sprækket eller rød, er det til gengæld vigtigt at gøre noget ved det - med de rigtige produkter.

3 ting om pleje af vores børns hud, vi gerne vil vide

1. Nej, vi gør ikke vores børns hud afhængig af creme

Det er en skrøne! Til gengæld er det vigtigt at se på, hvilken creme man vælger. Undgå cremer der indeholder parfume, særlige konserveringsmidler og allergifremkaldende stoffer.

Decubal Junior Cream er Allergy Certified, så risikoen for allergi er minimeret, og så kan den bruges af børn i alle aldre – også på udsatte steder som f.eks. i bleområdet. 

2. Vejret kan være hårdt ved vores børns hud

Særligt når årstiderne skifter, og selvfølgelig når det er rigtig koldt, kan børns hud blive ekstra tør, og her er det vigtigt med en god, mild creme særligt på de udsatte områder som kinder, hænder og ører. Decubal Junior Cream har et fedtindhold på 38 %, som beskytter godt mod elementerne – men den er, og forældre vil vide, at det er vigtigt(!), meget nem og hurtig at smøre ud, så utålmodige poder ikke skal ”cremes” ind for længe. Når det er muligt, så smør creme på lige efter badet, så virker den bedst.

3. God hudpleje kan forebygge børneeksem

15-20 procent af alle danske børn får børneeksem, som ofte ses som røde knopper i albuebøjninger og i knæhaser. God hudpleje kan forebygge eksemet eller sikre, at det ikke bliver værre. Plej altid tør hud med en nærende creme med et højt fedtindhold. 

Decubal Junior Cream, 200 ml.

FAKTA OM DECUBAL

Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen.

Decubal er hudpleje til huden, som er tør og sensibel og udfordret af det danske og nordiske klima.

Du finder produkterne på dit lokale apotek

 

Advertisement

Læs mere om: