yoga
Krop og kost

Nyt tilbud til gravide: Få yogaundervisning online derhjemme

Yoga er en fantastisk træningsform, når man er gravid. Men det kan være svært få pakket tasken og komme ud ad døren, når man er plaget af kvalme, træthed, og hvad der ellers følger med. En ny online-tjeneste ønsker at gøre det hele lidt nemmere ved at rykke yogaundervisningen hjem i din stue.

Som gravid må du gerne dyrke yoga. Faktisk er yoga rigtig godt, når man er gravid – både for mor og baby.

Det forklarer jordemoder Camilla Lund Sørensen, som har undervist i gravidyoga i over ti år og kan se, at yoga hjælper til en bedre graviditet og fødsel.

10 ting du SKAL vide om træning i graviditeten

Også mentale fordele ved yoga

Hun fremhæver især de mentale fordele ved at dyrke yoga under graviditeten:

- Yoga kan gøre en stor forskel både i graviditeten og under selve fødslen. I gravidyoga fokuserer vi på at skabe smidighed og styrke, så kroppen bedre kan klare de store forandringer, der er på vej - særligt omkring ryg og bækkenbund. Men der, hvor yogaen virkelig gør en forskel, er på det mentale plan. Graviditeten kan være en tid med mange tanker og måske bekymringer, og her kan yoga give en følelse af klarhed og ro. Det er godt for både mor og barn. Du lærer bl.a., hvordan du kan arbejde med åndedrættet og afspænde kroppen - teknikker, som du også kan bruge under fødslen, siger Camilla Lund Sørensen.

Ny online-tjeneste tilbyder yoga i din stue

Hun er yogalærer på YogaStream.dk, en helt ny online-tjeneste med Danmarks største udvalg af gravidyogavideoer, som du kan se og bruge hjemme i din stue, når det passer dig og din gravide krop.

Her finder du bl.a. forløbet ’Kære Ømme Krop’, som er lavet til dig, der kan mærke, hvordan graviditeten påvirker din krop, og forløbet ’Styrke og Smidighed’, hvor der er fokus på at støtte den gravide krop og forberede den til fødslen.

Hvor meget må man løfte som gravid?

Et medlemskab af YogaStream koster 99,- om måneden. For det beløb, kan man dyrke alt det yoga, man vil. Lige nu kan man faktisk prøve 14 dages gratis medlemsskab. Læs mere om konceptet her >>

Er du usikker på, om du er i form til gravidyoga eller har bækkenløsning, så tal med din jordemoder eller læge, inden du går i gang.

Bækkenløsning: Hvorfor opstår det - og hvad kan jeg gøre?

Gravid uge for uge - så stor er din baby målt i mad:

Gravid uge for uge: Så stor er din baby

Smertefri fødsel af Anja Bay

Læs mere om: