Fødsel

Kommende far prøver ve-simulator

Lindsay Balmert mener, at alle kommende fædre bør prøve en ve-simulator for at vide, hvad deres fødende partner gennemgår. Også selvom hendes mand, Chris, havde lyst til at 'slå hende i ansigtet', mens det stod på!

Det er ingen hemmelighed, at en fødende kvinde lider liiidt mere, når et barn kommer til verden, end den vordende far, som højst oplever en smule ømhed i hånden, når hans partner klemmer hårdt til den.

Så hvordan skal vi kvinder få vores mænd til virkelig at forstå den smerte, som vi oplever under en fødsel?

10 råd til at klare veerne

Chris Balmert fra Ohio i USA gik forleden modigt med til at prøve bare nogle få minutter i en ve-lignende tilstand, da hans højgravide kone, Lindsay, fik ham overtalt til at koble sig til en ve-simulator.

Lindsay mener nemlig, at alle mænd bør prøve at føle ve-smerter, så de bedre kan forstå og assistere deres partner under fødslen. 

Smertefri fødsel af Anja Bay

En øjenåbner for den kommende far

Parret har lagt deres oplevelse med ve-simulatoren på facebook, da episoden har været noget af en øjenåbner for Chris.

Han indrømmer, at han lige før eksperimentet var så nervøs, at han fik kvalme, og hans smerteudbrud under selve ve-simulationen stiger da også i intensitet i takt med, at ’veerne’ gør det samme.

Video: Smertelindring under fødslen

Da Lindsay prøver at giver ham gode råd om vejrtrækningen, siger han bl.a.: ’Er det sådan, jeg kommer til at lyde, når du har veer? For jeg har helt ærligt lyst til at slå dig i ansigtet’.

Parret har i øvrigt aftalt et kodeord, ‘epidural’, som Chris kan råbe, hvis smerten bliver for meget. I videoen ovenover kan du se, om han får brug for det.

Guide til den gode fødselshjælper

6 oversete kropsreaktioner i en fødsel:

6 oversete kropsreaktioner i en fødsel

Læs mere om: