Foto: Facebook
Fødsel

Facebook-opslag går verden rundt: Kejsersnit er IKKE den lette udvej!

Amerikanske Raye Lee blev træt af at høre på, at hun tog den lette udvej, fordi hun fødte sin søn ved kejsersnit. Nu har hun skrevet et opslag på facebook om emnet, som deles over hele verden.

“Nårh. Et kejsersnit? Så du fødte ikke i virkeligheden. Det må have været rart at kunne tage den lette udvej på den måde.”

Sådan starter den amerikanske kvinde Raye Lee et opslag, som hun lagde på sin facebook-profil i fredags.

Kejsersnit er IKKE den lette udvej

Grunden til opslaget er, at Raye Lee føler sig meget provokeret af udsagn som disse, som hun er stødt på flere gange, efter at hun fødte sin søn ved netop kejsersnit.

Kejsersnit: Fordele og ulemper

- Åh ja, mit akutte kejsernit var helt klart et spørgsmål om bekvemmelighed. Det var meget bekvemt at have veer i 38 timer, før min baby blev stresset af det, og hver eneste ve herefter bogstaveligt talt STOPPEDE hans HJERTE. Det havde intet at gøre med, at jeg fysisk ikke kunne, og at jeg ikke fik et andet valg, hvis jeg ville redde mit barns liv. Åh, og operationen er super let at komme sig over bagefter, skriver hun sarkastisk, inden hun uddyber sin virkelige holdning:

Kejsersnit: Stor forskel på landsdele

- Det var det mest smertefulde, jeg har oplevet i mit liv. At få et skrigende spædbarn hevet ud af et snit, som kun er 12 cm langt, og som bliver revet i, til det åbner sig nok, er en helt anden oplevelse, end jeg havde forestillet mig, at min søns fødsel ville være. Det var ikke behageligt – og det er det stadig ikke. Du bruger dine mavemuskler til nærmest alt. Selv når du sidder ned. Så går ironien op for dig, når nogen snakker om, hvordan dét er den “lette udvej”, skriver Raye Lee.

Tiden efter kejsersnit

Facebook-opslag går verden rundt

Raye Lees facebook-opslag er siden gået verden rundt og er på under en uge blevet delt næsten 23.000 gange og ’liket’ 32.000 gange. Blandt de over 200 kommentarer kan man desuden læse flere reaktioner fra andre kvinder, som også har fået kejsersnit – og som har måttet høre på lignende udsagn, som dét Raye Lee henviser til i starten.

Video: Planlagt kejsersnit vs. akut kejsersnit

Blandt andet skriver brugeren Kelsey Dobbs: - Yessss.... Jeg hader, når folk siger til mig, at jeg ikke rigtigt fik en baby, fordi jeg fik kejsersnit. Folk driver mig virkelig til vanvid, når de siger sådan noget! 

Heidi Duke Lapuaho skriver: - Tak fordi du deler din historie. Det er trist, at folk tror, at kejsersnit er den lette udvej. Jeg voksede ikke op med en drøm, der hed: “Jeg håber, at jeg får et kejsersnit, når jeg skal have et barn”. Mit første barn sad fast, og vi døde næsten begge, så et akut kejsersnit var nødvendigt. Enhver, der taler dårligt om en mor, fordi hun har fået et kejsersnit, har intet hjerte.

Video: Her er fremtidens kejsersnit

Værd at gøre inden fødslen:

Værd at gøre INDEN fødsel - 6 tips

Læs mere om: