Julegaver
Foto: Pantherstock
Familieliv

Så mange penge giver vi vores børn julegaver for

Julen er hjerternes fest, siger man – og for børnene også gavernes fest. Men er det gået over gevind? Se her, hvor meget vi i gennemsnit giver vores børn julegaver for - og hvad holdningen er til dette beløb.

Julegaver

En undersøgelse, som Megafon har lavet for TV 2, viser, at vi i gennemsnit giver hvert af vores børn gaver for 1.154 kr.

Læs også: I denne landsdel får børn de dyreste julegaver

Holdningerne til det beløb er mange, og en afstemning, som TV 2 har haft med næsten 30.000 deltagere, viser, at lidt over en tredjedel synes, ”det er helt vanvittigt” at give sine børn så dyre gaver, lidt under en tredje er lidt mere modererede og synes, at ”det er nok lidt meget”, mens sidste tredjedel synes, at ”man da skal forkæle sine børn, hvis man har råd til det”.

3 procent synes til gengæld, at beløbet er alt for lille. 

Video: Pak julegaven smukt ind - på 15 sekunder!

Stor forskel på gavebeløb

Peter Mølkjær, der er ekspert i forbrugsvaner samt partner i revisionsfirmaet Deloitte, er ikke overrasket over danskernes uenighed:

– I dag er der stor forskel på, hvad man giver for. Nogle samler gaver ind eller sparer op i løbet af året, andre giver gaver hele året. Det er et spørgsmål om prioritering, siger han til TV 2. 

Læs også: Send et brev til julemanden - og få svar

Giv skilsmissebørn en god jul - 5 gode råd fra familierådgiver Lola Jensen:

Giv skilsmissebørn en god jul - 5 tips


Her kan du finde skønt legetøj til dit barn - helt uden skadelige stoffer! >>

Læs mere om: