Annonce
Familieliv

Babysvømning: Sådan kommer vi i gang!

Babysvømning er populært, og det kan være svært at få plads på yndlings-holdet i din lokale svømmehal. Her får du nogle tips til at komme i gang.

Derfor er babysvømning vigtigt!

Svømning er sjovt for jer begge, og det simulerer dit barns udvikling. Det er en god aktivitivt til de regnfulde dage, og det er også en aktivitet, der knytter endnu tættere bånd mellem dig og dit barn. Det at lære dit barn de grundlæggende færdigheder i vandet, kan måske en dag redde barnets liv. Du lærer blandt andet dit barn, hvordan man springer i vandet, holder sig oppe, svømmer frem og tilbage, og hvordan man flyder på ryggen. Alt sammen så I trygt kan færdes sammen i en svømmehal eller i poolen på jeres sommerferie. 

Det skal du have med i svømmehallen

  • Håndklæder til dig og dit barn. Tag hellere et håndklæde for meget med, som dit barn kan ligge eller sidde på.
  • Hvis dit barn godt kan blive utryg i uvante omgivelser, kan lidt badelegetøj distrahere. Medbring også eventuel sut eller bamse, hvis dit barn har brug for ekstra tryghed. 
  • Tag altid vand og en madpakke med, da man ofte bliver tørsig og sulten efter en tur i svømmehallen. 
  • Husk også almindelige bleer, vådservietter og svømmebleer. Svømmebleer er den mest hygiejniske løsning og et sikkert valg, når I skal nyde en tur i svømmehallen. Vi anbefaler svømmebleer fra Huggies Little Swimmers. De har strækbare sider og indbyggede lækagebarrierer, der sikrer optimal beskyttelse i vandet. Svømmebleerne kan købes i de fleste supermarkeder. Læs mere om dem her
  • Tjek altid svømmehallens hjemmeside, før at man tager afsted. De kan godt have forskellige regler med hensyn til svømmebleer og badebukser. 

Svømmeteknikker

Alle børn er forskellige, men i takt med at dit barn føler sig mere og mere tryg i vandet, så kan du være heldig at se en af disse teknikker – som vi for sjov har givet navne! Du kan sagtens begynde at øve dit barn i de forskellige svømmeteknikker, så de bliver vant til at færdes i vandet.

Men husk på, at alle børn er forskellige, og nogle børn har mere vandskræk end andre. Hvis dit barn føler sig utryg, er det vigtigt at tage det stille og roligt. Og jo mere I går i svømmehallen, desto mere bliver de vant til det. 

Rigtig god tur i svømmehallen!