Friskpresset juice
Drinks & cocktails

Friskpresset juice

28. januar 2014Opdateret 3. april
Redaktionen
Pres din egen morgenjuice med frugt og grøntsager

Det skal du bruge

  • 4-6 æbler (alt efter størrelse) + en halv ananas eller dobbelt antal æbler eller en hel ananas
  • En god bid frisk ingefær alt efter hvor stærk, du kan lide juicen
  • 1-2 økologiske citroner med skal
  • 2 store håndfulde eller mere persille, spinat, mynte, en blanding heraf eller noget helt andet grønt
  • 1,5 pose gulerødder eller 1 pose
  • 2-3 store rødbeder
  • Evt. bladselleri, appelsin, kiwi, agurk, squash, peberfrugter eller andet, du ligger inde med og gerne vil have brugt

Fremgangsmåde

  1. Start med at rense det grønne ved at lægge det i vandbad i koldt vand, med mindre du som jeg altid har det renset og klart på køl.
  2. Skyld æbler og ananas, hvis de er økologiske - skræl dem, hvis de ikke er.
  3. Skær æblerne midt over og skær ananas i passende stykker og brug endelig stilken, der indeholder gode næringsstoffer.
  4. Rens ingefæren - skræl den, hvis den ikke er økologisk.
  5. Skyld citronerne, skær evt. enderne af dem og skær dem midt over, så de er lettere at presse.
  6. Tilbered resten af grøntsagerne/frugterne.
  7. Pres hele molevitten på højeste motorkraft til den herligste juice ved at pakke røret på presseren med æble/ananas, gulerødder/rødbede, ingefær/citron/grønt og igen æble/ananas i nævnte rækkefølge af det antal gange, der skal til.

Tip:
Hvis du bruger anden frugt og grønt kan du putte det ind imellem æble/ananas, men appelsiner bør du skrælle, og kiwi er bedst at slutte af med på den laveste motorkraft. Alt, der ikke er økologisk bør naturligvis skrælles, så tidsmæssigt kan det slet ikke svare sig at købe ikke-økologisk.

Få flere opskrifter på juice og smoothie her.

Læs også