Annonce
Mad og pleje

Tisser dit barn igennem? Sådan vælger du den rigtige ble!

Det kan være svært at vide, hvilken ble man skal vælge til de små. Brug tjeklisten her og find ud af, om buksebleer eller åbne bleer passer bedst til dit barn.

Skal du vælge åbne bleer eller buksebleer? Og hvilken størrelse skal du vælge? Det kan være lidt af en jungle, at vælge de bleer, der passer bedst til dit barns behov. Alle børn er forskellige, og det er derfor vigtigt at stille disse spørgsmål, inden du går ud og bruger en formue på bleer. Og ja, bleer kan godt være dyre! Som udgangspunkt, skal du vælge størrelse efter dit barns vægt, men hvis dit barn ofte fylder bleen ud, så den bliver utæt, kan det anbefales at gå en størrelse op. Men det kommer lidt an på, om pasformen er god til dit barn. 

Hvis du er i tvivl, om du skal bruge åbne bleer eller bukseble kan denne tjekliste hjælpe. 

Åbne bleer

Åbne bleer er smarte, så længe børnene er små og ligger stille på puslebordet. Og så behøver man ikke nødvendigvis tage alt tøjet af barnet, når det skal skiftes. Til gengæld kan det være noget af en opgave, at skifte ble på et aktivt barn, der mosler rundt! 

Tjekliste (hvis du kan krydse flere af disse grunde af, er de åbne bleer at foretrække til dit barn): 

✓  Dit barn ligger stille på puslebordet 

✓  Du har ingen problemer med at lukke bleen

✓  Du sætter pris på, at du ikke behøver at tage barnets bukser helt af

✓  De HOLDER tæt

Buksebleer 

Buksebleer sidder godt om maven, uanset om barnet lige har spist eller lige har "afleveret", fordi der er elastik i taljen. Her kan åbne bleer (som jo lukkes med tape) godt drille.

Hvor stramt skal du lukke til? Maven fylder jo uforholdsmæssigt meget på et lille barn, og bliver maven fyldt efter et måltid, så kan en åben ble godt blive for stram, hvis den er lukket lige efter en "aflevering". 

Buksebleerne kan, ligesom de åbne bleer, åbnes i siderne, så det er nemt at skifte. Og bleen kan ligeledes rulles sammen og lukkes med tape.

Tjekliste (hvis du kan krydse flere af disse grunde af, er buksebleer at foretrække til dit barn):

✓  Mosler rundt på puslebordet

✓  Går og bevæger sig meget

✓  Viser interesse for potten og toilettet

✓  Hvis du ikke er god til at lukke en åben ble med de to tapelukninger

✓  Hvis bleen tit sidder enten for stramt eller for løst pga. mavens skiftende størrelse

✓  De HOLDER tæt

HUGGIES® lancerer en helt ny bukseble

Med Huggies® nye buksebleer får du en ble, der har en 360° selvjusterende pasform, ekstra blød og åndbar og tør i op til 12 timer. Læs meget mere om bleen her

Bleerne kan købes i føtex og Bilka eller på Shobr.com

Læs mere om: