Mad

Vegetarburger

af Louisa Lorang 19. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er vegetarburger. Få opskriften her

Det er super lækkert at spise vegetarburger - nærmest som en mellemting mellem burger og falafel! Win-win.

200 g kikærter (udblødt natten over)2 håndfulde plukket bredbladet persille2 fed hvidløg1 lille løg2 tsk. salt2 spsk. mel¼ dl citronsaftmel til paneringrigeligt olie til stegning

ENDVIDERE:2 hjertesalater, plukkede1 rødløg i skiver2 gode, bløde bollermayonnaise, gerne Hellmann's

TILBEHØR:ketchup

Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form 2 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden. Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt. Du kan evt. forme 4 bøffer i stedet for 2, det er nemmere at styre.Flæk bollerne (lun dem evt.), og smør dem med mayonnaise. Fyld salat, bøffer og løg i burgerne, og servér straks med ketchup til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Servér gerne en stor salat til - måske en dejlig råkost?

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER