
Tærte med kantareller
19. september 2011En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.
Tærte med kantareller (TID: CA. 1 TIME)
Havregrynene i tærtedejen giver god fylde og smag, men du kan også springe over og bruge en købedej.
Ingredienser:Fremgangsmåde:Dej:
75 g koldt smør
100 g havregryn
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 æg
Fyld:
500 g kantareller
150 g bacon
100 g Comté
2 æg
1½ dl creme fraiche
Salt, peber
Tilbehør:
Grøn salat
Hak smørret ned i havregryn, mel og salt
og smuldr det sammen.
Saml dejen med ægget. Det hele gøres
meget let i en foodprocessor.
Fordel dejen i en smurt tærteform ved at
presse den ned i.
Læg stanniol og bageærter over og forbag
bunden i 12 min.
Rengør kantarellerne og steg dem på en tør
pande i ca. 10 min.
Skær baconen i terninger og steg dem
- ikke for hårdt - på en pande.
Riv osten.
Pisk æggene sammen med creme fraichen
og vend bacon og ost i. Krydr med salt og peber.
Hæld æggeblandingen i den forbagte tærte og
fordel svampene ovenpå.
Bag tærten færdig i ca. 25 min. og server varm
eller lun med en grøn salat.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.
Her får du 5 opskrifter med sæsonens lækre svampe!