Mad

Svin med broccoli og sesamdressing

af Louisa Lorang 10. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er svin med broccoli og sesamdressing. Få opskriften her

Hvis du vælger fuldkornsnudler til denne ret, er der nærmest mad på 20 minutter - fuldkornsris tager længere tid, men kog dem uden salt, så går det lidt hurtigere.

DRESSING:3 spsk. sesamfrø½ dl soja1 fed hvidløg, presset2 spsk. lys eddike2 tsk. sukker1 tsk. chiliflager

SVIN:300 g svinekød i strimlerlidt olie til stegning1 broccoli i bukettersaft af 1 limefrugt

TILBEHØR:kogte ris eller nudler

Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i ca. 1 minut, eller til de begynder at hoppe. Lad dem køle en smule af, og knus dem let i en morter. Rør dem sammen med soja, hvidløg, eddike, sukker og chili.Steg kødet i lidt olie i en varm wok. Kom broccoli ved, og lad det stege, til broccolien er al dente og kødet gennemstegt. Tilsæt lidt af sesamdressingen, lad det stege med kort, og smag til med limesaft.Servér retten med ris eller nudler og mere sesamdressing ved siden af.Opskriften er til 2 personer

TIP: Dressingen er også god på ristet eller dampet fisk, f.eks. laks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag