Mad

Spicy kylling med couscoussalat

af Louisa Lorang 11. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er spicy kylling med couscoussalat. Få opskriften her

2-3 hele kyllingelår2 tsk. garam masala1 tsk. stødt spidskommen1 tsk. stødt koriander½ tsk. cayennepeber1 tsk. salt1 spsk. smørENDVIDERE:1½ dl couscousgryn2½ dl kogende vand3 spsk. olivenolie1 tsk. fintrevet (øko)citronskal3 spsk. citronsaft½ bundt bredbladet persille, hakket100 g hakkede hasselnødder1 æble i små terningercitronbådeDel kyllingelårene i halve, og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland garam masala, spidskommen, koriander, cayennepeber og salt, og gnid krydderierne ind i kyllingekødet. Lad det trække i mindst 15 minutter ved stuetemperatur eller i op til 8 timer på køl.Læg kyllingebrysterne på en rist med bageplade under. Smelt smørret, og pensl med smør. Steg kyllingen i ovnen ved 220° (gerne varmluft) i ca. 30 minutter, eller til de er gennemtilberedte.Kom imens couscousgrynene i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk skålen med film, og lad couscoussen trække i 10 minutter (eller følg anvisningen på pakken). Rør i den med en gaffel, og smag til med salt. Rør olie, citronskal og citronsaft sammen, og rør dressingen i couscoussen sammen med persille, hasselnødder og æble. Smag endeligt til.Servér straks kylling med couscoussalat og citronbåde.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER