
Spelt birkesfranskbrød
10. december 2009 TID: CA. 25 MIN. + TID TIL HÆVNING OG BAGNING 2 STK.
3 dl kærnemælk
1 dl vand
50 g gær
2 spsk honning
2 tsk salt
300 g sigtet speltmel
Ca. 250 g hvedemel
DESUDEN:
Prøv også:
GræskarbrødNøddesmåkager
Cupcakes
Kartoffelboller
Gulerodskage
1 æg til pensling
1 spsk blå birkes til pynt
1. Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt.
Rør først sigtet speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt, til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
2. Slå dejen ned på et meldrysset bord, del den i to lige store dele, og form dem til 2 brød.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
3. Tænd ovnen på 200 grader.
4. Rids brødene, pensl dem med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene i ca. 25 min. nederst i ovnen.
Energi pr. 100 g: 240 kcal.
Fordelt på: protein 13%,
kulhydrat 79%, fedt 8%