https://imgix.femina.dk/media/589320148bf64776ae182566fe16a523.jpg
Mad

Spelt birkesfranskbrød

10. december 2009
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Et hvidt og syndigt franskbrød, næsten som bagerens, bare endnu bedre.

TID: CA. 25 MIN. + TID TIL HÆVNING OG BAGNING 2 STK.

3 dl kærnemælk
1 dl vand
50 g gær
2 spsk honning
2 tsk salt
300 g sigtet speltmel
Ca. 250 g hvedemel

DESUDEN:

Prøv også:

Græskarbrød
Nøddesmåkager
Cupcakes
Kartoffelboller
Gulerodskage

1 æg til pensling
1 spsk blå birkes til pynt

1. Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt.

Rør først sigtet speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen.

Ælt, til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

2. Slå dejen ned på et meldrysset bord, del den i to lige store dele, og form dem til 2 brød.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

3. Tænd ovnen på 200 grader.

4. Rids brødene, pensl dem med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene i ca. 25 min. nederst i ovnen.

Energi pr. 100 g: 240 kcal.
Fordelt på: protein 13%,
kulhydrat 79%, fedt 8%

Læs også