Mad

Spaghetti med pesto og kammuslinger

af Louisa Lorang 18. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er spaghetti med pesto og kammuslinger. Få opskriften her

1 potte basilikum1 lille fed hvidløg60 g ristede pinjekerner50 g parmesan1 dl olivenoliesaltENDVIDERE:300 g spaghetti150 g kammuslingerlidt olie til stegningcitronsaftTILBEHØR:4 tomater100 g olivenolivenoliecitronbådePluk eller klip basilikummen, og kom den i en foodprocessor eller minihakker sammen med hvidløg, pinjekerner og parmesan. Blend, og tilsæt derefter olien ad flere omgange. Smag til med salt.Gem halvdelen af pestoen til torsdag.Kog spaghettien i kogende, saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den varme spaghetti med pesto lige inden servering.Fjern imens den lille muskel på siden af kammuslingerne, og kassér den. Rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og en smule citronsaft.Skær tomaterne i terninger, og vend dem med oliven, olie og salt.Anret pasta med kammuslinger, og servér med tomatsalat og citronbåde. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER