
Solbærsorbet med chokolade og pistaciesirup
15. juli 2010(6 personer)
500 g solbær
150 g flormelis
1 bæger pasteuriseret æggehvide
1 spsk. rørsukker
80 g chokolade, 70 % kakaoindhold
PISTACIESIRUP:
1 dl sukker
2½ dl vand
20 hele pistaciekerner delt på langs
PYNT:
20 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold, skåret i lange fine spåner
Blend solbærrene, og hæld solbærpureen igennem en fin sigte, så kernerne sies fra. Rør flormelissen i pureen. Frys massen i ismaskine, eller frys den i fryseren, og rør i den hvert 20. minut, til den er tyk som softice (det tager ca. en time). Pisk æggehviden med sukkeret, til den er helt stiv. Hak chokoladen let groft, og fold den i sorbeten sammen med æggehviden. Lad isen fryse færdig i mindst 6 timer eller til dagen efter.
Kog sukkeret op med vandet til en let tyktflydende sirup (det tager ca. 6 minutter). Tag det fra varmen, og tilsæt pistaciekernerne.
Tag sorbeten ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal bruges. Anret en kugle sorbet med dryp af pistacie-sirup og drys af chokoladespåner.
RELEVANTE LINKS


