https://imgix.femina.dk/media/article/solbaerboller.jpg
Mad

Solbærboller med hvid chokolade

3. februar 2015
af Katri Schröder
Foto: Kuvat Reetta Rasanen.
Prøv SØNDAGs opskrift på lækre solbærboller med hvid chokolade

TID:

25 MIN. + HÆVETID: 1½ TIME + 30 MIN. + BAGETID: 12 MIN.

Opskriften giver ca. 20 stk.

Ingredienser:

1 portion grunddej - få opskriften her

1 æg til pensling

200 g hvid chokolade

SOLBÆRMARMELADE:

200 g solbær, evt. frosne

3 spsk vand

4 spsk sukker

1 spsk kartoffelmel

LÆS OGSÅ: Vild med solbærboller? Prøv også disse lækre twistere med solbær og chokolade

Fremgangsmåde:

Lav først marmeladen: Bland solbær, vand, sukker og kartoffelmel i en gryde og varm op.

Lad det koge i 1 min. under konstant omrøring.

Afkøl marmeladen.

Lav en portion grunddej, og lad den hæve i 1½ time som beskrevet i opskriften side 82.

Ælt dejen godt på et meldrysset bord og del den i 20 stykker.

Rul stykkerne ud til flade boller. Lad dem efterhæve under et rent viskestykke i 30 min.

Sæt ovnen på 225 grader.

Udstik bollerne, evt. med en rund udstiksform eller et glas, så de bliver helt runde og ens.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og pensl kanterne med sammenpisket æg.

Hak chokoladen, gem ¼ til senere og fordel resten på bollerne.

Kom marmeladen over og bag bollerne i ca. 12 min. Afkøl og drys resten af chokoladen over inden servering.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også