
Solbærboller med hvid chokolade
3. februar 2015TID:
25 MIN. + HÆVETID: 1½ TIME + 30 MIN. + BAGETID: 12 MIN.
Opskriften giver ca. 20 stk.
Ingredienser:
1 portion grunddej - få opskriften her
1 æg til pensling
200 g hvid chokolade
SOLBÆRMARMELADE:
200 g solbær, evt. frosne
3 spsk vand
4 spsk sukker
1 spsk kartoffelmel
LÆS OGSÅ: Vild med solbærboller? Prøv også disse lækre twistere med solbær og chokolade
Fremgangsmåde:
Lav først marmeladen: Bland solbær, vand, sukker og kartoffelmel i en gryde og varm op.
Lad det koge i 1 min. under konstant omrøring.
Afkøl marmeladen.
Lav en portion grunddej, og lad den hæve i 1½ time som beskrevet i opskriften side 82.
Ælt dejen godt på et meldrysset bord og del den i 20 stykker.
Rul stykkerne ud til flade boller. Lad dem efterhæve under et rent viskestykke i 30 min.
Sæt ovnen på 225 grader.
Udstik bollerne, evt. med en rund udstiksform eller et glas, så de bliver helt runde og ens.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem med en gaffel og pensl kanterne med sammenpisket æg.
Hak chokoladen, gem ¼ til senere og fordel resten på bollerne.
Kom marmeladen over og bag bollerne i ca. 12 min. Afkøl og drys resten af chokoladen over inden servering.