
Sojamarineret andebryst med quinoasalat
20. november 2014Sojamarineret andebryst med quinoasalat til 6 personer
INGREDIENSER
4 andebryster
4 spsk. olivenolie til stegning
SOJAMARINADE TIL ANDEBRYST
1 spsk. friskhakket ingefær
1 spsk. hele korianderfrø
2 fed hvidløg
2 spsk. sojasauce
3 spsk. honning
2 spsk. sesamolie
QUINOA-SALAT
150 g mandler
300 g rød quinoa
3 røde grapefrugter
3 avocadoer
250 g babyspinat
½ bundt bredbladet persille
1 bundt purløg
DRESSING
2 spsk. hindbæreddike
1 spsk. sennep
1 spsk. honning
2 spsk. sesamolie
4 spsk. olivenolie
Opskrift - sådan laver du sojamarineret andebryst med quinoasalat
1. Sojamarinade: Knus ingefær, korianderfrø og pillede hvidløgsfed i en morter. Rør det sammen med soja, honning og sesamolie.
2. Snit skindet på andebrysterne, og lad dem trække i en skål med sojamarinaden i mindst ½ time på køl (gerne natten over).
3. Steg andebrysterne i en 200° varm ovn 20 minutter. Lad dem hvile tildækket i 10 minutter.
4. Quinoa-salat: Rist mandlerne i ovnen ved 200° i 8-10 minutter. Skyl quinoaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte quinoa med koldt vand i en si. Skær skrællen og den hvide hinde af grapefrugt-erne. Skær grapefrugterne i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og slyng spinaten. Hak persille og purløg fint. Bland alle ingredienser til quinoa-salaten i en skål.
5. Dressing: Rør eddike, sennep og honning sammen. Tilsæt olierne, lidt ad gangen, under omrøring. Hæld dressingen over quinoa-salaten, og anret med andebryst skåret i skiver.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rodfrugtsuppe, andebryst og riz au lait. Få opskrifterne til forret og dessert her
