Calamari med grillet citron og dildcreme
Snacks

Calamari med grillet citron og dildcreme

Vi er mange der er vilde med maden i Grækenland og ikke mindst de sprøde blæksprutteringe. Forlæng ferien med en omgang hjemmelavede calamari med grillet citron og dildcreme

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

350 g renset sepiablæksprutte
1 dl durumhvedemel
salt og friskkværnet peber
½-1 l fritureolie
2 citroner

DILDCREME

2 dl skyr
3 spsk. finthakket dild
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du calamari med grillet citron og dildcreme

 
1. Skær den rensede blæksprutte i ca. 2 cm tykke skiver. Bland durumhvedemel med salt og peber, og vend blæksprutteskiverne i blandingen. Varm olien op til ca. 170° i en stor gryde, og steg blæksprutteskiverne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Halvér citronerne, og steg dem med skæresiden nedad på en (grill)pande, til de har taget farve.
 
2. DILDCREME: Rør skyr med finthakket dild, og smag til med salt og peber. Servér cremen til de sprøde calamari med grillet citron til.