Calamari med grillet citron og dildcreme
Mad

Calamari med grillet citron og dildcreme

17. januar 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Elsker du også calamari? Vi er i hvert fald helt vilde med maden i Grækenland og ikke mindst de sprøde blæksprutteringe. Forlæng ferien med en omgang hjemmelavede calamari med grillet citron og dildcreme.
4 personer
Tid i alt 30 min

Calamari (Blæksprutteringe)

  • 350 g renset sepiablæksprutte
  • 1 dl durumhvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • ½-1 l fritureolie
  • 2 citroner

DILDCREME

  • 2 dl skyr
  • 3 spsk. finthakket dild
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift på blæksprutteringe — Sådan laver du calamari

  1. Skær den rensede blæksprutte i ca. 2 cm tykke skiver.
  2. Bland durumhvedemel med salt og peber, og vend blæksprutteskiverne i blandingen.
  3. Varm olien op til ca. 170° i en stor gryde, og steg blæksprutteskiverne i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
  4. Halvér citronerne, og steg dem med skæresiden nedad på en (grill)pande, til de har taget farve.
  5. DILDCREME: Rør skyr med finthakket dild, og smag til med salt og peber. Servér cremen til de sprøde calamari med grillet citron til.

Mange kender calamari fra ferier i middelhavsområdet — flere kender den da også som en klassisk italiensk ret, men herhjemme forbinder mange den med japansk mad. Blæksprutte serveres i mange forskellige køkkener, og det er vi der elsker sprutten ikke spor kede af!

Hvor køber jeg blæksprutte til calamari?

Du kan købe blæksprutte i rigtig mange supermarkeder, hvis det er ok, at det er frosset ned. Hvis du vil have fat i helt frisk calamari, så kan enhver velassorteret fiskehandler være behjælpelig.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også