
Saftige gulerodsmuffins med knas
12. september 2012
Gulerodsmuffins med knas (Tid: 15 min. + 45 min. hævning + ca. 20 min. bagning)
Ingredienser
(Til 12 stk.)
25 g gær
4 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
200 g gulerod
40 g hasselnødder
50 g amazins (små stykker tørret sveske fra SunSweet) - kan ersattes af ituskåret sveske, tranebær eller rosin
200 g fuldkornsmel
400 g hvedemel
Fedtstof til at smøre formene
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt, sukker, revet gulerod, hakkede nødder, tørret sveske og fuldkornsmel. Rør dejen godt sammen og tilsæt hvedemelet i lidt ad gangen.
2. Ælt dejen godt igennem og fordel i 12 smurte muffinforme. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve i 45 min.
3. Bag dem ved 200 grader i 20 min. til de er gyldne.
Energi pr. muffin: 239 kcal.
Fordelt på: protein 10%,
kulhydrat 75%, fedt 15%
LÆS MERE: Mangler du inspiration til flere grønne muffins, så prøv SØNDAGs grove muffins, her
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.