ribs
Mad

Saftig ribs- og solbærkage

16. juni 2017
af Camilla Biesbjerg Markussen, Louise Dandanell Ørsted og Sanna Kekäläinen
Foto: Betina Hastoft, Bjørn Jakobsen og Fabian Björk
Den farvestrålende bærkage smager allerbedst, mens den stadig er helt friskbagt og lun. Her får du opskriften på saftig ribs- og solbærkage

Saftig ribs- og solbærkage

Tid: 25 minutter. Bagetid: 35 minutter. Antal personer: 8-10. DET SKAL DU BRUGE 125 g blødt smør 125 g sukker 2 æg 125 g hvedemel 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 500 g blandede bær, fx ribs, solbær og hindbær DRYS 200 g sukker 1 tsk. vaniljesukker en bradepande, ca. 25 x 30 cm TIL SERVERING cremefraiche 18 % eller græsk yoghurt 10 % PRØV OGSÅ: Islagkage med ribs og hvid chokolade

Opskrift - sådan laver du saftig ribs- og solbærkage

Tænd ovnen på 200°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i dejen med en ske. Fordel dejen i en bradepande, der er foret med bagepapir. Skyl og nip bærrene, og dup dem tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke. Fordel alle bærrene over dejen. DRYS: Bland sukker og vaniljesukker, og drys det over bærrene på kagen i et jævnt lag.Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter. Servér med cremefraiche eller yoghurt til.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også