
Rullesteg med salvie og abrikoser
24. januar 2013Her er nok til 4 personer. Invitér gæster, eller spis resterne i løbet af weekenden. Rullesteg er i øvrigt et kæmpe hit hos mig og mine: Mormor på den perfekte måde!
1 svineslag, ca. 1.200 g
100 g tørrede abrikoser
12 salvieblade
salt og peber
kødsnor
olie til stegning
KÅLRABI:
1 kålrabi
salt
¼ dl citronsaft
2 spsk. flydende honning
½ dl olivenolie
1 porre i tynde skiver
1 håndfuld persille, hakket
evt. salat
Fjern noget af fedtet på slaget, hvis der er meget, men fjern endelig ikke det hele. Bank evt. slaget let med en kødhammer, så det er nogenlunde lige tykt over det hele. Hak abrikoser og salvieblade, og læg begge dele på slaget. Krydr med salt og peber, og rul slaget stramt sammen til en lille steg. Bind den op med kødsnor, og brun den i olie i en varm gryde. Tilsæt ½ liter vand, og læg låg på. Lad stegen stege i 1½-2 time - tjek jævnligt, at der er vand i bunden, og vend stegen med jævne mellemrum. Tilsæt mere vand om nødvendigt.
Skær skrællen af kålrabien, og skær kålrabien i 1½ cm store terninger. Kom kålrabien i en gryde, og hæld vand over, der knapt dækker. Tilsæt salt, og damp kålrabien i ca. 10-15 minutter, eller til den er mør, men ikke udkogt. Dræn vandet fra den. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen, og vend kålrabien med dressing, porre og persille. Smag til med salt. Servér straks skiver af rullesteg med kålrabi og evt. en skøn salat.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Du kan naturligvis også servere klassiske ristede kartofler og måske lidt af skyen fra stegen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Torsdag