
Mad
Røstipande med røget laks
1. februar 2018af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Steg røstien i ovnen og slip for besværet med at vende den på panden. Her får du opskriften på røstipande med røget laks
Røstipande med røget laks
Tid: 25 minutter. Ovntid: ca. 20 minutterAntal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE500 g kartofler2 løgsalt og friskkværnet peber2 spsk. smør til stegning DILDCREME200 g flødeost naturel1 dl yoghurt naturelskal og saft af ½ usprøjtet citron1 bundt dildsalt og friskkværnet peber TIL SERVERING400 g røget laks i skiver2 modne avocadoer1 bundt dild PRØV OGSÅ: Luksussalat med varmrøget laks
Opskrift - sådan laver du røstipande med røget laks
1. Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres vandet ud af de revne kartofler, og læg dem i en skål. Pil og riv løget, og bland det med de revne kartofler. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Pres kartoffelblandingen sammen som en stor, rund bøf på panden. Steg røstien i 5 minutter, og sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden og fast. 2. DILDCREME: Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en stavblender, foodprocessor eller lignende. Smag til med salt og peber. 3. Top røstien med dildcreme, røget laks og skiver af avocado. Pynt med dild, og servér straks. TIP: Erstat gerne nogle af kartoflerne med andre rodfrugter. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Cannelloni med spinatfyld og ricotta – Få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår og helstegt græskar med pesto – Få opskriften her