vaniljeis
Mad

Rørt vaniljeis med nødder, chokolade og hindbær

20. januar 2017
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
En virkelig simpel dessert, men smagen er fantastisk. Når først isen er tøet op, er desserten meget hurtig at røre sammen. Her får du opskriften på rørt vaniljeis med nødder, chokolade og hindbær

Rørt vaniljeis med nødder, chokolade og hindbær

Tid: 15 minutter

Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 l god vaniljeis 50 g usaltede macadamianødder 50 g usaltede pekannødder 50 g usaltede pistacienøddekerner 100 g mørk chokolade 1 bakke friske hindbær
PRØV OGSÅ: Kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf

Opskrift - sådan laver du rørt vaniljeis med nødder, chokolade og hindbær

Tag isen ud af fryseren, og lad den blive blød i 15-20 minutter på køkkenbordet. Hak nødder og chokolade groft. Gem lidt til pynt, og rør resten sammen med vaniljeisen. Servér den rørte is med friske hindbær og drysset med hakkede nødder og chokolade. TIP: Prøv en anden gang at røre isen op med f.eks. knuste cookies, karamelsauce og hakkede mandler. Du kan også servere med andre af sæsonens frugter eller bær som tilbehør. PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med chokolade og kokos
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png
Vild med vaniljeis? Så prøv også denne skønne opskrift på Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljeis med pistacie-krokant Opskriften er til 6 personer Vaniljeis 1/2 stk. polynesisk vaniljestang 100 gram sukker 1 dl. pasturistede æggeblommer 6 dl. piskefløde Pistacie-krokant 130 gram sukker 75 gram usaltede pistaciekerner Desuden Pyntes med friskpisket flødeskum, hakkede pinjekerner og friske hindbær. Opskrift - sådan laver du vaniljeis med pistacie-krokant Pistacie-krokant 1. Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. 2. Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Vaniljeis 1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. 2. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad. 3. Pisk æggeblommer sukker og vaniljesukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes, og der vendes forsigtigt. Tilsæt pistacie-krokanten sammen med den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i en silikone brødform. Nedfrys isen til næste dag. Er du (også) en af dem der ikke kan få hjemmelavet is nok? Vi har samlet er væld af opskrifter på lækker hjemmelavet is. Find din favorit-opskrift her

Læs også