
Rabarbersorbet med jordbær
4. juni 2012
Dessert: Rabarbersorbet med jordbær (Tid: 15 min + afkøling + 2 timers indfrysning)
Ingredienser til rabarbersorbet med jordbær
125 g sukker
2 dl vand
150 g fintsnittede rabarber
250 g jordbær
Vil du lave flere forskellige slags is, så klik her og få opskrifterne
Sådan laver du rabarbersorbet med jordbær
1. Bring sukker, vand og rabarber i kog og kog, til sukkeret er opløst og rabarberne møre. Sluk for varmen og lad det stå, til rabarberlagen er afkølet.
2. Blend de afkølede rabarber med en stavblender og kør den i en ismaskine, til sorbeten er fast og cremet. Alternativt sættes rabarberlagen i fryseren og indfryses under jævnlig omrøring.
3. Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
4. Fordel bærrene i glas og anret en god kugle rabarbersorbet ovenpå.
Energi pr. person: 166 kcal.
Fordelt på: protein 3%,
kulhydrat 95%, fedt 2%
Er du vild med desserter?
En ny gruppe for dessert-elskere har set dagens lys på facebook. I facebook-gruppen "Jeg elsker dessert" bliver du fodret med skønne og anderledes dessert-opskrifter, og kan få gode tips fra ligesindede med en sød tand. Se mere på www.facebok.com/jegelskerdessert eller vær med i gruppen lige HER.