
Rabarberkage med creme
21. juni 20108 pers.
TID: Ca. 30 min. + bagetid
Creme:
3 æggeblommer
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk maizena
½ l mælk
Prøv også:
Rabarber muffinsTrifliFedtfattig gulerodskage med flødeostecremeKage:
500 g rabarber
200 g sukker
200 g smør
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
Tilbehør:
Evt. flødeskum
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål.
3. Varm mælken op til kogepunktet og tag den af varmen.
4. Hæld langsomt mælken i æggeblandingen, mens du pisker.
5. Hæld blandingen tilbage i gryden. Stil den over lav varme og rør i den, til den tykner.
6. Fjern gryden og afkøl cremen.
7. Rengør rabarberne og skær dem i 1 cm lange stykker.
8. Pisk sukker og smør sammen.
9. Pisk æggene i et ad gangen.
10. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i dejen.
11. Hæld dejen i en smurt springform med bunden foret med bagepapir.
12. Fordel rabarberne på dejen og tryk dem lidt ned.
13. Hæld cremen over og bag kagen i ca. 1 time.
14. Lad den køle helt af, inden den tages ud af formen.