https://imgix.femina.dk/media/c87a341ead7d4d3394b5a342a98e7c8c.jpg
Mad

Rabarberkage med creme

21. juni 2010
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
8 pers.TID: Ca. 30 min. + bagetidCreme:3 æggeblommer1 spsk sukker1 tsk vaniljesukker1 spsk maizena½ l mælkPrøv også:Rabarber muffinsTrifliFedtfattig

8 pers.

TID: Ca. 30 min. + bagetid

Creme:

3 æggeblommer
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk maizena
½ l mælk

Prøv også:

Rabarber muffinsTrifliFedtfattig gulerodskage med flødeostecreme

Kage:
500 g rabarber
200 g sukker
200 g smør
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker

Tilbehør:

Evt. flødeskum


Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Rør æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål.

3. Varm mælken op til kogepunktet og tag den af varmen.

4. Hæld langsomt mælken i æggeblandingen, mens du pisker.

5. Hæld blandingen tilbage i gryden. Stil den over lav varme og rør i den, til den tykner.

6. Fjern gryden og afkøl cremen.

7. Rengør rabarberne og skær dem i 1 cm lange stykker.

8. Pisk sukker og smør sammen.

9. Pisk æggene i et ad gangen.

10. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i dejen.

11. Hæld dejen i en smurt springform med bunden foret med bagepapir.

12. Fordel rabarberne på dejen og tryk dem lidt ned.

13. Hæld cremen over og bag kagen i ca. 1 time.

14. Lad den køle helt af, inden den tages ud af formen.

Læs også