pund til pund-kage
Mad

Pund til pund-kage med rabarber

14. september 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft og John Bendtsen.
I en pund til pund-kage bruger man samme mængde æg, smør, sukker og mel. Denne fine sag pynter smukt med de hele stykker rabarber og tager ikke skade af en skefuld cremefraiche eller flødeskum. Her får du opskriften på pund til pund-kage med rabarber

Pund til pund-kage med rabarber

Tid: 35 minutter. Bagetid: 20-25 minutter. Antal personer: 6. DET SKAL DU BRUGE 4 æg (ca. 275 g) 275 g blødt smør 275 g sukker 275 g hvedemel 275 g rabarber DRYS ca. 2 spsk. perlesukker PRØV OGSÅ: Pund til pund-kage med chokolade

Opskrift - sådan laver du pund til pund-kage med rabarber

Tænd ovnen på 200°. Vej æggene (med skal), og vej herefter resten af ingredienserne efter samme vægt. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg 1 ad gangen, mens du rører. Rør melet i. Fordel dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir. Rens rabarberne, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Tryk forsigtigt rabarberstykkerne ned i dejen. Drys med et tyndt lag perlesukker, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. TIP: I stedet for rabarber kan du bruge pærer, æbler eller ferskner skåret i tykke både PRØV OGSÅ: Rabarbertærte med marcipan

Læs også